Doğu ülkelerinin ekonomideki payının artmasına paralel, lojistik firmaları da buralardaki faaliyetlerini güçlendirmeye çalışıyorlar. Özgem Global Lojistik, Uzakdoğu ve Avrupa’da yakaladığı başarılı grafiği Ortadoğu ülkelerine de yaymak istiyor. Firmanın hedeflerinden bahseden Özgem Global Lojistik Genel Müdürü Beyza Karaca Önder, 8 ülkede 15 ofis ile hizmet verdiklerini belirterek Çin’de 7 noktada olduklarını vurguladı.

Gelecek yıllarda Ortadoğu’daki organizasyonlarını arttıracaklarını belirten Önder, “Artık yeni pazarlar belli. İthalatçılarımız, ihracatçılarımız yeni pazarlara hızlı ve güçlü girmek istiyorlar. Bu da iyi bir lojistik partnerle mümkün olabilir. Amacımız aranılan bir lojistikçi olmak.” diye konuştu.  

Müşteri bizi bulur Müşteri referans usulu bir portfoy oluşturduklarını belirten Önder, “Müşterilerimizin bizleri başkalarına önermeleri kadar güzel bir şey olamaz” dedi. Bunu verdikleri kaliteli hizmete bağlayan Önder, 600’e yakın müşterilerinin bulunduğunu söyledi. Firmanın kuruluşunda Gümrük Müşavirliği firması olarak başladığını daha sonra müşterilerden gelen talepler doğrultusunda hizmet alanlarını genişlettiklerini kaydeden Önder, “Bugün müşterimize entegre lojistik hizmeti sağlayabiliyoruz. Müşterimizin yükünü yurtdışından taşır, gümrükler, depolar, paketler veya montajlayıp, yurtiçinde dağıtımını yaparız. ‘Müşteri memnuniyeti’ kavramını tam anlamıyla oluşturmuş durumdayız.“ dedi.  

Gençlere kapımız açık

Beyza Karaca Önder, Özgem Global Lojistik’in eğitime çok önem verdiğini ve her yıl bünyelerine gençleri kattıklarını ve bunu sürekli hale getirmek istediklerinden bahsetti. “Bu sektöre ilgi duyan tüm gençlere kapımız açık. Burada birçok arkadaşa staj imkanı tanıyoruz. Gelecek gördüğümüz arkadaşlara çalışma teklifinde bulunuyoruz.  Umarız Özgem Global Lojistik, sektörde işin öğrenildiği firmalar arasında yerini alır. Eğer burada çalışmış ve gittiği yerde takdir edilen bir çalışanımız olursa bundan gurur duyarız.” diyen Önder, şu anda 50 kişiye ulaştıklarını ve bu sayının gelecek yıllarda artacağına işaret etti.   Lojistikte her gün yeni bir şey öğrenirsiniz Özgem Global Lojistik’in bu sektörde ortaklık kültürü adına da önemli değerler kattığını söyleyen Beyza Karaca Önder, birbirini tamamlayan ve ortaya önemli bir sinerjinin yaratıldığı bir şirket yapısının çıktığını söyledi.” Sevgili ortaklarım Hasan Hüseyin Koç ve Okan Gökdere ile birlikte önce biz sonra çalışanlarımız ile büyük ve güçlü bir ekibiz. Ortaklar arasındaki bu uyum çalışanlarımıza da yansıyor” diyen Önder, “Şirketteki herkes kurumsallık süzgecinden yola çıkararak çalışır. Ortak paydamız belli. Geriye yenilikçi, değer katan çözümler bulmak ve farkındalık yaratmak kalıyor. Lojistik öyle bir iş ki, her gün yeni bir şey öğreniyorsunuz.” dedi.