Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur da yaptığı konuşmada, “Kamyonlar olmasaydı ne olurdu. Bir araştırmaya göre; birinci gün süt ve ekmek tükeniyor, hastanelerde temiz çamaşır kalmıyor. İkinci gün eczaneler kapanma tehlikesi yaşıyor, raflarda teze ürün kalmıyor. Üçüncü gün, raflarda süt yumurta kalmayacak, okullarda gıda bitecek, yakıt sıkıntısı çekilecek. Dördüncü gün, gıda sıkıntısı başlayacak, sokaklarda çöp yığınları oluşacak. Beşinci gün, okullarda yemek verilmeyecek, endüstriyel üretim tamamen duracak. Oteller ve restoranlar kapanacak, içme suyu bitecek.

Lojistik eğitimi alanlar okulunuzu bitirmeden önce yapmak istediğiniz iş kolları için gerekli sertifikalara sahip olmanız gerekiyor. Sektörün hazır çalışana çok büyük ihtiyacı var” dedi. 



Günde 500 uçuş planlıyoruz
Pegasus Havayolları Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) Müdürü Ümit Kula
da konuşmasında şunları anlattı: “Kargo bizim mesleğimizde çok ciddi bir oyuncu. Şu an 77 uçağımız var. 100’ün üstünde destinasyonumuz var. Günde yaklaşık 500 tane uçuşun operasyonunu planlıyoruz. Bizim görevimiz Pegasus Havayolları’nın tüm filosu ve planlanmış tarifesinin operasyonunu planlıyoruz ve bütün bu uçuşların takibini yapıyoruz. Uçuş planlaması, her bir uçuşun Türkiye ve ilgili yabancı ülke otoritelerinin kurallarına uygun ve emniyet kurallarına uygun bir şekilde planlamasını yapmaktır. Günde 500 uçuşu planlarken çok ciddi yazılımlar kullanıyoruz. Bu kontrollerin hepsi şu anda dijital olarak yapılıyor.”