Havi Logistics Genel Müdürü Altan Sekmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İş Geliştirme Direktörü Tolga Ertam, Finans İdari İşler Direktörü Deniz Kızıltan, Ticaret Direktörü Nalan Altekin ile Operasyon Direktörü Evren Saydam da hazır bulundu.

Havi Logistics gıda sektöründe restoran zincirleri ve üretici olarak faaliyet gösteren firmaların tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılıyor. Altan Sekmen bu hizmeti verirken koşulsuz gıda güvenliği anlayışıyla hizmet sunduklarını söyledi. Havi Group hakkında bilgi veren Sekmen, lojistik kısmında 47 ülkede 10 bin 700 restoran ve sevkiyat noktasına hizmet verdiklerinin bilgisini aktardı.

Gıda lojistiğinin komplike ve karmaşık bir yapısı olduğuna da vurgu yapan Sekmen, Türkiye’de gıda lojistiğinin ürünlerin bir yerden bir yere taşınması olarak algılanmasının da yanlışlığına dikkat çekti. Havi Logistics Türkiye olarak tedarik zincirinin tüm unsurlarının yerine getirdiklerini ve her türlü katma değerli işleri de müşteriye sunduklarını anlattı.

Hedefler aşıldı yatırımlar geliyor

Bu yıl özellikle yeni müşterilerle büyümelerini sürdürdüklerini ve hedeflenen cironun üzerinde bir büyüme göstereceklerini kaydeden Altan Sekmen, “Bu yılı yüzde 40 büyüme ile kapatacağız. 2012 yılındaki büyüme hedefimiz olan yüzde 30’u da geçeceğimize inanıyorum. Yine 2012 yılında açacağımız 2 dağıtım merkezimizle verimliliğimizi de artıracağız. Gelecek yıl müşteri portföyümüzü genişletmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Gıda güvenliği için tam denetim Müşterileri ile tutarlılığı ve şeffaflığı sağlamaya çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını söyleyen Altan Sekmen, hizmetleri hakkında ise şu bilgileri aktardı: “Biz müşterilerimizin ürünlerini taşırken farklı ürünleri farklı sıcaklık değerlerinde taşıyabilen özel araçlar kullanıyoruz. Ayrıca ürünlerin ısı değerlerini 7 noktada kontrol ederek gıda güvenliğini en üst seviyede sağlıyoruz. Bu hizmetlerimizi sunarken verimliliğimizi de artırıyoruz. Havi Logistics araçlarını hiçbir yerde boş göremezsiniz. Hat optimizasyonu ve dağıtım merkezlerimizle en hızlı şekilde ürünlerimizi müşterilerimize ulaştırıyoruz.”

Havi Logistics Türkiye’den örnek uygulama

Altan Sekmen Havi Logistics Türkiye olarak yaptıkları uygulamaların da tüm gruba örnek olarak gösterildiğini anlattı. Geçtiğimiz yıl Altan Sekmen, düzenli aralıklarla Havi Logistics çalışanlarıyla bir restoranda bir araya geldi. Burada karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı, düşüncelerin paylaşıldığı, her türlü konunun konuşulduğu bir ortam sağlandı. Altan Sekmen bu fikrin bir çalışanlarından geldiği ve Havi Logistics Global’in de bu etkinlikten son derece memnun olduğunu aktardı. Bu etkinliğe global internet sitesinde de yer verilerek diğer ülkelerin de benzer uygulamalar yapması istendi.