Ankara Anadolu’nun iç limanı olacak Üssün geldiği noktayı anlatan ALÜ (Ankara Lojistik Üssü) Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, üssü planlarken, projeyi yaparken sadece bugünün değil gelecek 100 yıl hizmet verebilmesini hedeflediklerini söyleyerek, “Üs için sadece Ankara’nın değil İç Anadolu’nun, Yakın Doğu’nun, Rusya’nın ve bölge ülkeler için bir aktarma merkezi olması yönünde çalışmalar yapılıyor. ALÜ yönetimi olarak bunu Anadolu’da bir iç liman yaratma projesi olarak ortaya koyduk. Bu hedefe emin adımlarla gidiyoruz.” şeklinde konuştu.  

400 işletme, 4 bin çalışan ALÜ’deki tüm serbest depoların Ağustos ayı itibariyle dolduğunu belirten Gündüz, yurtiçi taşımacıların da 29 Ekim 2011 tarihinde 21 bin metrekarelik merkezine taşınacağını söyledi. Bu gelişmeyle birlikte 400 işletme, 4 bin çalışan hedefine ulaşmış olacaklarının altını çizen Gündüz,  ”Otoyol bağlantımız Ulaştırma Bakanımızın desteğiyle faaliyete başladı. TCDD ile müşterek bir çalışma grubu oluşturduk. Örneğin Üssümüz Türk Traktör’ün şu anda stoklama sahası olarak kullanılıyor. Yakın bir gelecekte burada montaj işlemleri de yapılabilinecek. Bu bizim asıl varmak istediğimiz nokta. Sadece depolama, taşıma değil katma değer yaratacak işlemlerin de yapılmasını hedefliyoruz.” dedi.  

Bilgilerimizi paylaşıyoruz

Yurtiçinden birçok lojistik köy projenin olduğunu belirten Gündüz, yönetim olarak bilgi paylaşımına açık olduklarını belirtti. Gündüz, konu hakkında şunları söyledi: “Ülkemiz içerisinde çok yoğun talep var. ALÜ yönetimi olarak bilgi birikimini paylaşıyoruz. DTM ile Rusya’da yapılacak lojistik merkez için aktif olarak çalışıyoruz. Bilgi paylaşımı şeklinde, işin ticari boyutunu gelecek gösterecek. İlk başta makro seviyede tecrübelerimizi aktarıyoruz. Projemiz Birlemiş Milletler tarafından model proje olarak gösteriliyor.  BM yetkilileri ‘İnsanları bir araya getirmek için çok ciddi para harcıyoruz, ama insanları bir araya getiremiyoruz.’ diyorlar. Bu proje rakip ve küçük sermayelerin bir araya gelerek küresel anlamda bir güç oluşturmasını örnek olarakgösteriyor. Tabi ki bundan gurur duyuyoruz.”