Gümrük Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, antrepo sektörünü harekete geçirdi. 25 Şubat 2018 tarih ve 30343 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 147 seri no’lu tebliğin, sektörü zor duruma soktuğunu belirten antrepocular, tebliğin 6’ncı maddesinin iptalini ya da yeniden düzenlenmesini talep ediyor. İTO haber’den Soyhan Alpaslan’ın haberine göre sektör temsilcileri tebliğin, geldiği gümrük idaresinden ‘yapılabilir’ olarak yeniden düzenlenebileceğini belirterek, “Sektörün haberi olmadan uygulamanın aniden değişmesi ile depolarına mal alamayan antrepocular kapanma tehlikesi ile karşı karşıya” uyarısını yapıyor.

Sektör mensuplarından 70 antrepo işletmesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kargo, Posta ve Depolama Meslek Komitesi’nin öncülüğünde toplandı. Toplantıyı Komite Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Sait Kılıç yönetti. Toplantıda son tebliğin, serbest piyasa ekonomisine aykırı ve haksız rekabet teşkil eden bir durum oluşturduğu dile getirildi. Söz alan konuşmacılar, yaşanan sorunu şöyle anlattı: “Tebliğin 6’ncı maddesinde deniz yoluyla gelen tekstil ürünlerinin serbest dolaşıma giriş işlemlerinin başka bir gümrüğe sevk edilmeyip, geldiği gümrükten yapılacağı hüküm altına alındı. Böylece, deniz yoluyla gelen tekstil ürünlerinin Muratbey/Halkalı Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı antrepolara sevkine izin verilmemeye başlandı. Bu durum ciddi bir iş kaybına neden oluyor. Önümüzdeki süreçte iş kaybının daha da artacağından endişe ediyoruz.”

Sektör mensupları, söz konusu tebliğ ile tekstil eşyalarının deniz gümrüğünden tekstil ihtisas gümrüğüne aktarılmasında taşıma ve teminat maliyetlerinin düşürülmesinin hedeflendiğine dikkat çekti. Ancak bu uygulamanın, tekstil sanayicilerinin elleçleme, ambalajlama ve dağıtım işlerini yaptıracağı paydaş seçimini engellediğini ifade eden sektör temsilcileri, şu yorumu yaptı: “Bu engelleme ile serbest piyasa ekonomisine aykırı bir durum orta çıkıyor ve haksız rekabet oluşturuluyor.”

Sektör mensupları, İTO’daki toplantıda tebliğdeki değişiklik ile binlerce kişilik istihdamın son bulacağını, 100’e yakın antreponun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını dile getirdi. Bu değişikliğin daha çok zaman ve maliyet kaybına neden olacağını kaydeden sektör temsilcileri, uygulamanın sakıncalarını şöyle dile getirdi: “Liman işletmelerinde gerek konteyner içinde bekleme ücreti, gerekse kapalı ambara boşaltılan eşyalarda ardiye ücretleri antrepoların ardiye ücretlerinden çok daha yüksek.

Ambarlı Gümrüğü’ne bağlı gerek geçici depolama yerleri ve kapalı ambarları, gerekse A tipi genel antrepolar tekstil sektörünün ihtiyacına cevap verecek büyüklükte ve kapasitede değil. Tekstil ürünlerinin özelliğine göre depolanmasına, elleçlenmesine yönelik alt yapıları yok. Eşyaların kırmızı hattan tam tespitlerinin yapılacak olması halinde geçici depolama yerlerindeki kapalı parsiyel ambarları hacim olarak ihtiyacı karşılayamayacak ve eşyalar günlerce konteynerlerde bekleyecek. Sonuçta yüksek meblağlarda ardiye ve demoraj ücreti oluşturacak.”