TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, 2013 ‘ün yatırım yılı olduğunu söyleyerek “Bu yatırımları ağırlıklı olarak yeni depo kurulmasına ve tüm filomuzu Euro 5 standartlarına uygun araçlarla donatmaya ayırdık. Kocaeli Şekerpınar’da 25 bin metrekare büyüklüğündeki yeni depomuzu faaliyete geçirdik. 2014’te 20 bin metrekarelik yeni depo kurmayı planlıyoruz” diyor. Depolama alanları hakkında da bilgi veren Hacıailoğlu, “Mevcut depolarımız; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’nde faaliyet gösteriyor. Toplam depolama alanımız yaklaşık 135 bin metrekareyi geçmiş durumda. 10 milyon dolar yatırımla hayata geçen Şekerpınar’daki depomuzda güvenlik, yangın sistemleri ve çevrenin korunması açısından dünyadaki mevcut en ileri standartları gözettik. TLS İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı sistemleri, diğer depolarda olduğu gibi bu depoda da uygulanıyor ve personelin en düşük güvenlik ve sağlık riskleri ile çalışması teminat altına alınıyor. Yeni depo sayesinde 35 yeni istihdam olanağı da yarattık” diye konuşuyor.

2014’te büyüme devam edecek

Yılın ilk iki ayına ait mevcut verilere bakınca, 2014 yılının önceki yıllar kadar stabil bir yıl olmayacağı öngörüsünde bulunan Altuğ Hacıailoğlu, görüşlerini şöyle aktarıyor: “Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra gelişmiş ülkelerin de ekonomik çalkantılar karşısında istikrarlı bir duruş sergileme çabası içinde olduklarını gözlemliyoruz. Bütün ülkeler, ulusal ekonomilerini dengede tutmak için gerekli önlemleri alıyorlar. Yaşanan ekonomik dalgalanmaların yansımalarını, lojistik dahil her sektörde görebiliyoruz. Buna rağmen yatırımlarımızı, planladığımız çerçevede yürütüyoruz. Global belirsizlikler bizi endişelendiriyor. Ekonomik belirsizlik ve sıkıntıların yanında, birçok ülkede siyasi ve sosyal problemlerin de derinleştiğini gözlemliyoruz. Bu ortamda tüm sektörler, önlerini görmekte ve hedeflerini tutturmakta zorlanıyor. Böyle bir ortamda ciro hedefimizi tutturduğumuz bir yıl geçirmiş olmaktan mutluyuz. Bu sene de ciro anlamında, kârlılık ve nakit akışı önceliklendirilmiş, yüksek hassasiyetli bir yaklaşım ile büyümeyi planlıyoruz. Bunun dışında stratejik olarak maliyet odaklılığımızı maksimize edeceğiz.”

2014’te yatırımlar sürecek

Şirket olarak, 2014 yılı için ciro hedefini 300 milyon TL olarak belirlediklerini kaydeden Hacıailoğlu, 2014 ve sonrası için depolama alanındaki yatırımlarının da süreceğini ifade ediyor. “Yaklaşık 20 bin metrekarelik depo açmayı planlıyoruz. İhtiyaç olduğunu görürsek bu konuda ek yatırım da yapabiliriz. Her yıl yaklaşık 20-30 bin metrekarelik depo yatırımı yapmayı hedefliyoruz. Şu anda toplam depo alanımız 135 bin metrekare. 2014 genelinde hedefimiz, toplam 300 bin araç yüklemesi yapmak” diyen Hacıailoğlu, yapacakları diğer yatırımlar hakkında ise  “Araç filomuzu da yeni treyler ve çekicilerle güçlendiriyoruz. Son olarak 2 milyon avroluk bir yatırım yaparak filomuza 21 yeni çekici ve treyler kattık. 4 milyon avroluk araç yatırımı daha planlıyoruz. Teknolojiyi iyi kullanan ve yakından takip eden bir şirket olarak bu konudaki yatırımlarımızı da sürdürdük. Yeni bir ERP altyapısı kurma çalışmalarımız devam ediyor” diye açıklıyor.