21.nci yüzyılın başından itibaren yeni ortaya çıkan taşıma alışkanlıklarıyla beraber, Krone 2000 yılında multi-safe yük güvenlik sistemlerini tüm römorklarını devreye aldı. Tenteli ve açık kasa römorklarda hem sağ, hem de sol tarafta bulunan 120’şer adet yük bağlama noktası ile kullanıcılar yüklerini 3 bin farklı kombinasyonda emniyete alabilir hale geldiler. Ayrıca farklı aksesuarlar kullanarak yüklerini çok daha emniyetli bir şekilde taşıyabiliyorlar. Bu sistem 2000 yılından itibaren birçok ödüle layık görüldü. 2011 yılından itibaren, Türkiye’de Code XL sertifikasına sahip ürünleri ilk olarak pazara tanıtan markanın Krone olduğunu vurgulayan Krone Türkiye Satış Müdürü Ömürden Özacar, “Nakliyeciler güvenli taşımacılığa odaklandıklarında işlerini yalnızca güvenli yapmakla kalmıyorlar, aynı zamanda çok daha verimli ve pratik bir operasyon gerçekleştirmiş oluyorlar. Krone’nin ürettiği treylerler piyasada kaliteli, sağlam ve uzun ömürlü olarak anılıyor. Nakliyecimizin de sağlam, uzun ömürlü ve verimli bir operasyon yapabilmesi için yük güvenliğini sağlamasına ve güvenli taşımacılığı benimsemesine olan inancımız tamdır.” diyor 


Krone’nin bu bağlamda treyler sektörüne getirdiği yeniliklerin ışığında yüklerin güvenli bir şekilde bağlanması aynı zamanda en yüksek yükleme verimliliği anlamına da geldiğine işaret eden Özacar, piyasada bunun yanlış örneklerine yer yer rastladıklarını ifade ederek bu konuda şu uyarılarda bulunuyor: “Gerekli önem verilmediği için ya da daha çok yükleme yapılabilmesi amacıyla, yüklerin güvenli bağlanmadığı ve verimli yerleştirilemediği taşımalar olabiliyor. Bu da sefer halindeyken bir çok risk barındırıyor. Burada en önemlisi treylerin içerisindeki yüklerin güvenli bir şekilde bağlanmamaktan kaynaklı hareket etmesi ve olası bir kaza durumunda 3.ncü şahıslara maksimum düzeyde zarar verme durumudur. Bu da hem yol ve can güvenliğini hem de yüklerin güvenliğini tehdit eden bir unsurdur. Nakliyecilerimize yük güvenliği konusunda geliştirdiğimiz çözümleri her ziyaretimizde anlatıyoruz ve buna uygun ekipmanları temin ediyoruz. Güvenli taşımacılığa yönelmenin daha yüksek verimlilik getireceği konusunda Avrupa’da edindiğimiz kanıtlanmış bir tecrübe var. Burada bunu anlatmaya çalışıyoruz.”
Ömürden Özacar, Krone olarak her araçta ve her yükte yük güvenliği için treylerlerin belirli bir denge noktaları olduğunu hatırlatmakta fayda olduğunu dile getiriyor. “Güvenli bağlanmayan her yük, taşımacılıktaki yol ve can güvenliği için bir tehdit oluşturur” diyen Özacar, “Ancak özellikle tenteli ve açık kasa römorklarda yani üst yapının frigorifik veya tekstil taşıyıcı gibi kapalı olmadığı ürünlerde bu tehdit daha da artıyor. Özellikle kullanıcıların bu tip römorklarla yapılan taşımalarda yük emniyetine daha çok önem vermesi gerekiyor” diyor.


Ömürden Özacar, açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Avrupa’daki tecrübelerimizden yola çıkarak söylemek istiyorum ki Avrupa’da yük güvenliğinin denetimi oldukça özverili bir şekilde yapılmaktadır. Yurt dışındaki kullanıcılarımız treyler satın alırken, hangi yükleri nasıl taşıyacağını da hesap ederek, gerekli yük güvenliği ekipmanlarını da siparişlerine dahil etmektedirler. Buradaki temel amaç, hem yasalarla güvence altına alınan nakliyecilikteki yol ve can güvenliğini sağlamak, hem de yüklerin güvenli bağlanmamasından kaynaklanan küçük ya da büyük her türlü kazanın önüne geçebilmektir. Yüklerin güvenli bağlanmasıyla, treylerin yan yatması ve brandaların yırtılması gibi önemli kazalarla tüm araçta meydana gelebilecek ağır çaplı hasarlardan kaçınıldığı gibi, yüklerin birbirine temasıyla taşınan malzemede oluşacak hasarların da önüne geçilebilmektedir.