Deloite’den öneriler:

1- Endüstri 4.0 destekli otomasyonun ne zaman ve nerede işe yarayacağını ve hangi noktada uygulamaya geçilmeden önce beklemeye değeceğini kararlaştırmak için tedarik zinciri içerisindeki ihtiyaçları belirlemek gerekiyor. Hangi teknolojilerin masraf ve riski azaltacağına ve hangi teknolojik ilerlemelerin var olan yetkinlikleri geliştirebileceğini dikkate alarak hangi yatırımları ileriki tarihler için bekletmeye değeceğini kararlaştırılmalı.

2- Endüstri 4.0 teknolojilerinin yarattığı yetenek ihtiyacını karşılamak için yetenek stratejileri geliştirin ve özellikle Endüstri 4.0 tarafından etkinleştirilen varlıkları korumaya ve yönetmeye odaklı bir şekilde gelecekte oluşabilecek yetenek boşluklarına karşı aktif şekilde hazırlanabilmek için işinizin değişen ihtiyaçlarını devamlı bir şekilde değerlendirin. Bu aynı zamanda dağıtım merkezlerine artan seviyede otomasyonu destekleyecek ve bu merkezleri hazırlayacak yetenekleri bulmak için neler yapılması gerektiğinin kararlaştırılması konusunda yardımcı olur.

3- Dağıtım merkezlerinin işlevselliği üzerinde etkisi bulunan tedarik zinciri gereksinimlerini ya da taleplerini etkileyebilecek yeni trendleri takip edin. Dağıtım operasyonlarını geliştirmek için yeni fırsatları inceleyin, performans değerlendirmesi yapmak için rekabeti arttıracak istihbarat edinin ve piyasadaki potansiyel tehditleri inceleyin. Bu, önümüzdeki 10 yılda hızla dönüşecek olan bu alanda etkili planlama ve karar verme yetkinliğinin sağlanmasına sebep olacak.

4- Kompleks sistemlerde veri yönetimi, güvenilirlik ve güvenlik için planlama yapın. Veri yönetimi sistemleri, Endüstri 4.0 teknolojilerinin uygulanması ve işleyişinde büyük bir rol oynuyor. Endüstri 4.0 teknolojilerini uygulayan dağıtım merkezleri için verinin toplanabilmesi, analiz edilebilmesi, ona göre hareket edilebilmesi ve güvenlik altına alınabilmesi çok büyük bir önem teşkil ediyor.

Endüstri 4.0 teknolojilerinin dağıtım merkezleri üzerindeki etkisi çok daha etkili tesisleri olanaklı kılabilir. Liderlerin aktif bir şekilde Endüstri 4.0 teknolojilerinin kullanımının potansiyel yararları ile birlikte dağıtım trendlerinin yaratacağı etkiyi değerlendirmesi kritik bir önem taşıyor. Bu yöneticilerin önümüzdeki 10 yılda hızla dönüşecek olan bu alanda gelecek hedeflerine ulaşılabilmesi için etkili planlar yapmasına olanak sağlayabilir.