Uluslararası alanda büyüme stratejileri doğrultusunda yurt dışı uçuş ağını Doğu’dan Batı’ya genişlettiklerini belirten Atlasglobal Havayolları Kargo Direktörü Şebnem Şaylı, haziran ayı içerisinde Avrupa’da Amsterdam, Düsseldorf ve Köln’e, Asya’da ise Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e, Temmuz ayında da Paris’e tarifeli seferlerinin başladığını kaydetti. “Yurt dışında bu 5 merkezi ulaşım ağımıza eklemek bizim için önemli bir adım oldu.” diyen Şaylı, Ukrayna’da üç önemli ticaret merkezinin de Eylül ayında uçuş ağına katılacağı bilgisini verdi. Şebnep Şaylı,  yeni açılan ve açılacak olan hatlarla Avrupa pazarından daha çok pay alabilmeyi ve ulaşım ağlarının genişlemesiyle birlikte transit taşıma oranlarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yüzde 70 artış

Şebnem Şaylı, son iki yıldır kargo gelir ve hacim istatistiklerinin yükselen bir ivme gösterdiğine işaret ederek “2014 yılının aynı dönemi ile karşılaştırırsak Mayıs ayında yaklaşık yüzde70 oranında bir artış kaydettik.” dedi. 

Yani hatlar ve filo planları neticesinde yıllık 20 bin ton civarında bir kapasiteye ulaşacaklarını kaydeden Şaylı,  sözlerine şöyle devam etti: “Yolcu uçakları ile yapılan kargo taşımacılığında her iki tarafta da optimum kapasite kullanımını sağlayabilmek için operasyon ve satış birimlerinin azami koordinasyon içerisinde çalışması gerekiyor. Biz de tüm ilgili departmanlar ile sürekli yakın irtibat halinde çalışıyoruz. Kesintisiz ve sürekli bilgi akışını sağlayabildiğiniz durumda her iki tarafta da gelir maksimizasyonunu ve en önemlisi de müşteri memnuniyetini  sağlayabilirsiniz.”

Türkiye nasıl ‘hub’ olacak?

Türkiye’nin hava kargodaki yerini de değerlendiren Şaylı, Türkiye’nin coğrafi konumunun bile Türkiye’yi transit merkezi haline getirecek bir itici güç olduğunu dile getirdi. “Bunu sağlamak için altyapı problemlerinin çözülmesi ön koşul elbette.” diyen Şaylı, yapılacakları şöyle dile getirdi: “Elleçleme açısından ciddi bir kapasite sıkıntısı yaşanıyor. 3. Havalimanının açılması ile bu sorunun giderilmesi mümkün olacaktır. Karayolu, deniz, demir ve havayolu taşıma modları arasında entegrasyonun sağlanması ve gümrük mevzuatında transit taşımacılığı desteklemeye yönelik kolaylıklar sağlanması durumunda Türkiye’nin bir “hub” olarak hava kargo pazarında önemli bir görev üstlenmemesi için herhangi bir  neden yok...”

Transit taşıma kolaylaştırılmalı

Hava kargo sektörünün çözülmesi gereken sorunlara da değinen Şebnem Şaylı, öcelikle, hava kargo sektörünün parçası olan her kurumun (Havayolları, Yer Hizmeti Kuruluşları, Hava Kargo Acenteleri v.b.) gerek kapasite gerekse teknik donanım açısından günümüz gereksinimlerini karşılayan elleçleme imkanlarına olan ihtiyacın karşılanmasının önemini dile getirdi. Şaylı ayrıca, gümrük uygulamalarında özellikle transit taşımacılığı kolaylaştırıcı bazı iyileştirmelerin yapılmasının da bu sektördeki gelişimi destekleyeceğini ifade etti.