Kur etkisinin düzenlenmesinin ardından artış yaklaşık yüzde 10’u buldu. 2014 için ise satışlarda yüzde 3 ila yüzde 5 arasında bir büyüme bekleniyor. Geleneksel işlerini ileriye taşımanın yanı sıra kendilerine yeni iş alanları da açmayı sürdürdüklerini belirten Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, “Bunu yaparken engin teknolojik ve endüstriyel tecrübemizden faydalanıyoruz” dedi. Bosch Otomotiv Teknolojisi, bir önceki yıldaki güçlü performansını sürdürürken, bu yılın ilk çeyreğinde de büyüme gerçekleştirdi.

Artan satışlar ve gelirler – 2013 finansal sonuçları

2013 yılında Bosch, satışlarını yüzde 3.1 oranında artırarak 44.7 milyar avrodan 46.1 milyar avroya yükseltti. Otomotiv teknolojisi sektöründeki olumlu gelişmeler, finansal sonuçlara da olumlu şekilde yansıdı.

2014 yılında daha fazla iş gücü artışı planlandı – 2013 yılında çalışan sayısı arttı

2013 yılında Bosch Grubu’nun iş gücü 8 bin 500 kişi artarak 281 bine çıktı (Bir önceki yılın rakamı 273 bindi). 2014 yılında ise Bosch, özellikle Asya Pasifik bölgesindeki büyümeyle birlikte iş gücü ihtiyacının doğmasını bekliyor. Toplamda 9 bin üniversite mezunu dünya çapında işe alınacak.

Sensör teknolojisi – geleceğin teknolojisinin pazar lideri

Geleceğin internet tabanlı ürünleri ve hizmetlerinin sensör teknolojisi, şirketin gelecekteki satış hacmini artırmasının en önemli noktalarından birini temsil ediyor. Donanım konusundaki bilgi birikimi ve engin teknoloji deneyimiyle Bosch’un sensör teknolojileri yönüne doğru hareket etmek için hazır olduğuna değinen Denner, “Bosch’un geleneksel olarak güçlü olduğu inovasyon, yüksek standartlardaki kalite, uluslararası bilinirlik gibi avantajları her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğu dünyada da değerli” şeklinde konuştu. Bunun da ötesinde mikromekanik sensörler (MEMS) alanında dünya piyasasında lider olan Bosch, internet üzerinde nesneleri birbirine bağlamak için gereken bu en önemli teknolojiyi sağlıyor. Bosch’un stratejik hedefi ise her şeyin birbiriyle bağlantı halinde olduğu mobilite, endüstri, enerji sistemleri ve binalar için çözümler üretmek.

AR-GE harcamaları üst seviyede kalmaya devam ediyor

Geçtiğimiz yıl Bosch, araştırma ve geliştirme için satış gelirlerinin yüzde 10’u olan 4.5 milyar avro harcadı. Bosch araştırmacıları 2013 yılı boyunca, her iş gününde 20 tane olmak üzere yaklaşık 5 bin patent başvuru yaptı. Bosch, bu yıl araştırma ve geliştirme kapasitesini artırmayı planlıyor. 2014 yılı sonunda Bosch, 45 bini aşkın araştırmacı ve mühendise sahip olacak.

*Not: Finansal hesaplama kurallarındaki değişiklikler nedeniyle, 2013 rakamları sadece kısıtlı ölçüde 2012 yılında yayımlanan rakamlarla karşılaştırılabilir. Oransal konsolidasyon uygulamasından vazgeçme kararı, konsolide satış hacmi 7.3 milyar avroyu bulan BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH ve ZF Lenksysteme GmbH şirketlerini etkilemektedir.