Türk Hava Yolları (THY ) marka elçileri Messi ve Kobe’nin yer aldığı ilk reklam bir yılda 106 milyon kez izlenirken, ikinci reklam sadece 8 günde 100 milyon izleyiciye ulaştı.

Uluslar arası reklam anlaşmalarıyla dünyada adını duyuran THY, son filmiyle video paylaşım sitelerinin gözdesi oldu. Önce Barcelona ve Manchester United sponsorluklarıyla adını dünyaya duyuran THY’nin Kobe ve Messi’li reklamları milyonlarca kişi tarafından izlendi. Geçen yıl gösterime giren ilk film bir yılda 106 milyon izleyiciye ulaşmıştı. Yeni film izleyiciler tarafından ilk filme göre daha çok beğenildi. İlk reklamda uçağın içinde rekabet eden Messi ve Kobe, ikincisinde çeşitli şehirlerde çektikleri fotoğrafları birbirlerine göndererek yarıştı. THY'nin filmi sosyal paylaşım sitesi YouTube'da en fazla izlenen reklam filmi oldu.

‘Kobe vs. Messi: Shootout’ adıyla uluslararası gösterime giren film, geçen yıl çekilen ‘Kobe vs. Messi: Legends on Board'un devamı olarak nitelendiriliyor. Çekimlerinde yaklaşık 200 kişinin görev aldığı film, 20'nin üzerinde farklı dilde, 170'den fazla ülkede yayınlanıyor. Kızıl Meydanı, Çin, Maldiv Adaları, Bangkok, Kilimanjaro Dağları gibi Türk Hava Yolları'nın destinasyonlarını konu alan film, Sultanahmet Meydanı'nda çekilen sahne ile sona eriyor.

THY'nin sefer gerçekleştirdiği çeşitli ülkelere giden Messi ve Kobe'nin burada çektikleri fotoğrafları birbirlerine göndermesini anlatıyor. Kobe ve Messi’nin bu rekabeti izleyicilerden de tam not aldı. THY’nin 3 Aralık’ta yüklediği filmi, günde yaklaşık 12 milyon, saatte ise ortalama 500 bin kişi izledi. Video 8 günde 100 milyon kez izlenerek bir rekora imza attı.