UND Kızılay için 20 araç tahsis ederken üyeler de çeşitli bölgelerden gelen yardımlara cevap verdi. Borusan Lojistik Tuzla Merkez Deposu’na ayni yardımlarını getiren herkesin (STK, Kurumsal ya da bireysel) malzemesini ücretsiz olarak Van’a taşıdı. PTT Kargo depremin ikinci gününden itibaren şubelerden toplanan yardımları ücretsiz olarak bölgeye ulaştırdı. MNG Kargo da 24-25 Ekim tarihleri arasında acil malzemelerin deprem bölgesine ücretsiz olarak ulaşımını sağladı. Yurtiçi Kargo ise ilk üç gün içerisinde 200’den fazla kamyon seferi düzenledi. Yardımlar, Yurtiçi Kargo Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Van Valiliğine bağlı İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne yönlendirildi. Yardım taşımaları 26 Ekim 2011 günü saat 17:00’ye kadar sürdü.

Daha sonra yapılan açıklamada yardım taşımalarının geçici olarak durdurulduğu söylendi. Aras Holding’e bağlı Aras Kargo ve Fillo Lojistik de yardım taşımaları gerçekleştirdi. Fillo Lojistik özellikle AVM’ler önündeki yardımları taşırken Aras Kargo da tüm şubelerinden Van Afet bölgesine acil ihtiyaç duyulan malzemelerinin gönderimini ücretsiz yaptı. Afet Koordinasyon merkezince acil ihtiyaç duyulan malzemeler; battaniye, ısıtıcı, ışık kaynağı, jeneratör, çocuk maması, mobil fırın, kuru gıda olarak belirlendi.

Aras Kargo yayınladığı duyuruda sadece bu malzemelerle sınırlı olmak üzere, 28 Ekim Cuma günü akşamına kadar geçerli olmak kaydıyla, şubelerine teslim edilen gönderiler varış adresi Erciş yolu üzerindeki Et Balık Kurumu Kızılay Çadırkent olmak üzere, Van transfer merkezinde toplanarak Kızılay merkezine ücretsiz olarak ulaştırılacağını bildirdi. Firma ayrıca Kızılay dışındaki Van merkezli adreslere yapılacak gönderimlerde, Van Yardım Kampanyası adıyla tanımlanan kampanya kapsamında, ücret göndericiden olmak üzere yüzde 40 indirim uyguladığını açıkladı.

Türkiye’nin en önemli havayolları olan THY ve Pegasus Kargo da gerek yardım malzemelerinin taşınması gerekse de kurtarma ekiplerinin taşınması gibi son derece önemli hizmetler verdiler. THY 7 kargo uçağını görevlendirirken 14 ek seferle arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini bölgeye ulaştırdı.

Pegasus Kargo da 24 Ekim tarihinden 27 Ekim tarihine kadar İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Adana çıkışlı 12 ayrı uçuşta toplam 15 bin kg yardım malzemeyi Van’a ulaştırdı. İzmir ve diğer bölgelerden gelen yardımlarının da uçuşlarla İstanbul’a getirilip daha sonra Van’a sevki sağlandı. Başta Pegasus’un kendi toplamış olduğu yardımlar olmak üzere Yaysat, Setur Ford, Florya Koleji, Kimberly Clark, Medline ve Özel Ütopya İ.Ö.O. olmak üzere pek çok firmaya ve şahsa ait yardım malzemesi T.C. Van Valiliği İl Afet Müdürlüğü’ne ulaştırıldığı belirtilirken yardım sevkiyatlarının devam ettiği bilgisi verildi. Pegasus tarafından yapılan açıklamada "Yardım malzemelerinin sevkinde Pegasus Kargo ekibimiz, S Sistem Lojistik, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki handling firmamız olan ISG, VAN’daki handling firmamız olan Çelebi, Adana ve İzmir Havaş yetkililerinin yüksek özverisi ve yardımları olmuştur." denildi.