Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu sene 635 kişilik bir memur kadrosuna sahip olduğunu ve bu kadronun doldurulması amacıyla memur atamalarının gerçekleşeceğini bildirmişti. Gümrük ve Tiracet Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada kadroda yer alacak kişilerin 550 lisans mezunları, 75 önlisans mezunları, ve 10 tanesinin ise lise mezunları tarafından doldurulacağını açıklamıştı. 2014 senesinde gerçekleştirilmiş olan KPSS puanının çokluğuna göre, en yüksek puana sahip olan 3 katı aday yetkililer tarafından sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavdan eğer istenilen notu almayı başarırsa aday olan kişi KPSS'de almış olduğu puanın aritmetik ortalamasına baklılarak başarı puanını kesin olarak ne olacağını öğrenecektir ve buna göre de atanıp atanamayacağı belli olacaktır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yapacağınız başvurular internet üzerinden alınacaktır. İnternet sitesi üzerinde sizlere sunulacak olan forumu doldurup, işlemi tamamlayabilirsiniz. İşlemlerini tamamlamanızın ardından herhangi bir yanlış alan doldurduysanız bu alanları değiştirip yerine doğru bilgiyi girme gibi bir ihtimaliniz bulunmamaktadır bu yüzden internet sitesinde forumu doldururken çok dikkat etmelisiniz. 

 

Kadroya nasıl atanılır ? 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda memur olarak görev yapmak istiyorsanız eğer belirli fotumları doldurarak atanma şansınızı kullanabilirsiniz. Formda doldurmanız gereken bilgileri doğru bir şekilde yazarak, bir problem yaşamadan işlerinizi halledebilirsiniz.

- Size sunulan forumda istenen tüm bilgileri, en doğru şekilde doldurmalısınız.

- Yeni bir vesikalık fotoğrafınız gerekmektedir ve bu fotoğraf eğer formu internet üzerinden dolduruyorsanız 300 KB'lik boyutu geçmemelidir. Yükleyeceğiniz fotoğrafın dosya uzantısı .jpg olması şarttır.

- Yapmış olduğunuz başvurunun onaylanmasının ardından doldurduğunuz alanlarda herhangi bir yanlış bilgiyi değiştirme gibi bir hakkınız bulunmamaktadır.

- İnternet üzerinden yapmış olduğunuz başvuruyu tamamlamanızın sonrasında, resmi site başvuruyu yapan kişiye otomatik olarak bir aday numarası sunacaktır. Resmi sitede bulunan Başvuru Sorgula seçeneğinden, herhangi bir gelişme yaşanmış mı yaşanmamış mı onlara bakabilirsiniz.

- İnternetten kullanacağınız program ÖSYM ve Mernis ile ortak bir çalışma yürütmektedir. Adres ve kimlik bilgilerinizi Mernis'ten yapacakken, sınavda almış olduğunuz sonuçları ise ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Mernis'te doldurmuş olduğunuz forumda herhangi bir adres bilgisi yok ise farklı bir başvuru formu için otomatik olarak yönlendirme gerçekleşmeyecektir. Bu problemle eğer karşılaşırsanız yaşadığınız bölgede bulunan nufüs müdürlüğü kurumuna giderek gerekli işlemlerinizi yaptırmalısınız.