488 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük gemisi olarak gösterilen Prelude, Güney Kore'de suya indirildi. İnşa sürecinde sona yaklaşıldığı açıklanan geminin 3 yıl sonra faaliyete başlayacağı belirtildi.  

Güney Kore'nin Geoje şehrinde inşa edilen 600,000 ton ağırlığındaki gemi, dünyanın ilk yüzer doğalgaz üretim tesisi olacak. Geminin Hong Kong büyüklüğündeki bir şehrin enerjisini sağlayacak kadar gaz üretebilmesi umuluyor. Gövde kısmı iki devasa parçadan oluşan gemi, Avustralya'nın kuzeybatı sahilindeki doğalgaz rezervlerinden çıkan gazın nakliyesinde kullanılacak.

Prelude, büyüklüğü nedeniyle, kendi kendine hareket edemiyor ve ancak çekiciler yardımıyla yol alabiliyor. Geminin parçaları dünyanın farklı yerlerinde inşa edilerek, Güney Kore'deki tersanede birleştirildi. 25 yıl boyunca faaliyette olması planlanan geminin kullanımına, 2017 yılında başlanacak. Geminin inşasını ise, daha çok elektronik ürünleriyle tanınan Samsung grubu üstleniyor. Shell yetkilileri, şimdiden daha büyük bir geminin inşası için sipariş verdiklerini açıkladı.

Prelude'un maliyeti açıklanmasa da, analistler, geminin 10 ila 12 milyar dolar arasında bir maliyetle inşa edildiği yönünde tahminde bulunuyor. Geminin faaliyette bulunacağı bölgede hortum sezonu olduğu ancak geminin bu koşullara dayanıklı şekilde geliştirildiği ifade ediliyor.