Alacalı, 1987 yılından günümüze beton prefabrikasyon sektöründe faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor. Kaliteli, sağlam, ekonomik ve hızlı üretim tekniği ile lojistik, tekstil, gıda, cam, kablo, kağıt-karton ve plastik sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara depreme karşı 300 yıl dayanıklı ve çevre dostu ofisler, depolar ve üretim tesisleri inşa ediyor. Alacalı, Ar-Ge’ye verdiği önem ile her geçen gün inşaat sürelerini kısaltarak doğal kaynakları daha az kullanıyor. 140 bin metrekare bir yapıyı 10 ay gibi kısa bir sürede inşa eden Alacalı, geleneksel inşaat sistemlerinde kullanılan doğal kaynakların 5 katı daha az tüketim yapıyor. Alacalı’yı tercih eden yatırımcılar da bu tasarrufa ortak oluyor.

Alacalı, ezber bozuyor

İnşaat atıklarının doğada uzun süre çözülmemesi, doğanın bu atıkları yok etmek için kullandığı enerji göz ardı edilemez. Normal bir binanın kullanım ömrünün 50- 60 yıl olduğu biliniyor, bu kısa sürede doğaya atılan inşaat atıkları da doğada uzun yıllar çözülmeyi bekliyor. 1999 yılında Japon Kurosawa Construction Co. ile imzaladığı teknik işbirliği sözleşmesi ile ülkemize ALA-SAWA sistemini getiren Alacalı, bu sistemin tek uygulayıcısı olarak da sektörde fark yaratıyor. ALA-SAWA sistemi ile inşa edilen her bir yapının 300 yıl dayanıklı olması, inşaat atıklarının çevreye verdiği zarar ıda  azaltıyor.

Kaliteden ödün vermiyor

Alacalı, yaşadığımız bu dünyanın bizden sonra gelecek nesillere bırakılacak bir emanet olduğunun bilincinde. Bu nedenle tüm iş süreçlerinde kaliteden ödün vermeden çevreye ve doğal kaynaklarımıza sahip çıkarak ilerlemeyi kendine ödev edinmiş durumda. Hem yurt içinde hem de yurt dışında sürekli araştırmalar yaparak ülkemize ALA-SAWA sistemini getiren Alacalı sistemin tek uygulayıcısı. Sistem sayesinde hem üretim aşamasında hem de montaj aşamasında çevreye daha az atık bırakılıyor. Daha önce inşa ettiği referanslarından bazıları arasında, Algida, Defacto, IKEA alışveriş merkezi, Mercedes Benz, Metro Gross Market, Türk Pirelli, Yeşilkaya (hepsiburada.com), Yiğitoğluve Wacker Makine binaları yer alan Alacalı, Boğaziçi Tersanesi’nin teslimi için de son aşamaya geldi. Yarınlar için bugünden çalışmalarına başlayan Alacalı, 28 yıllık tecrübesi ile yaşanılası bir dünya için araştırma ve geliştirme ekibi ile yeni projelerin temeline sürdürülebilirlik harcı atmak için çalışmalarına devam edecek.

Lojistik sektörü Alacalı ile güvende olacak

Lojistik sektörünün kendileri için son derece önemli olduğunu belirten Alacalı İnşaat yetkilileri sektörlerde ezber bozduklarını ve lojistikçilere özellikle depo-antrepo konularında yardımcı olabileceklerini ifade ediyorlar. Yetkililer, lojistiğin geleceğin en önemli sektörü olacağına inandıklarını ülkemizde bu anlamda lojistik firmalarının artık kurumsal yapılara kavuştuğunu belirterek Alacalı’nın yaptığı binaların firmalara kurumsallaşmada son derece önemli bir katme değer sağlayacağını ifade ediyorlar.