Piyasaya sunulan ‘karbon nötr’ madeni yağlarla ilgili Shell Avrupa, Rusya ve Afrika Madeni Yağlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Parminder Kohli, “Dünyanın en büyük madeni yağ tedarikçisi olarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Madeni yağlarımızın üretiminde daha fazla yenilenebilir enerji kullanarak, atıklarımızı azaltarak ve faaliyetlerimizin verimliliğini artırarak emisyonları önlemek veya azaltmak için de sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalar ile birlikte müşterilerimize karbon emisyonlarını azaltmaları için yardımcı oluyoruz.”dedi.

 ‘Karbon nötr’ ürün portföyü  Shell'in 2050'ye kadar ‘net sıfır emisyonlu’ bir enerji şirketi olma yolculuğuna önemli bir katkıda bulunacak. 

Her bir ürünün kullanım ömrü süresince ortaya çıkabilecek karbon miktarı; Shell'in doğaya yönelik yaptığı yatırımlar sonucunda sahip olduğu karbon kredileri sayesinde nötrlenecek, Kullanım ömrü süreci; kullanılan hammadde (örn. baz yağ ve katkı maddeleri), üretim süreci, paketleme, nakliye, kullanım ve kullanım ömrü süresince ortaya çıkabilecek emisyonlar da dahil olmak üzere tüm süreçleri içermektedir.