Her yıl Çin'e dağıtılan 1.3 milyon yeni fosil yakıtlı ağır kamyonla, her birinin yılda 120 ton CO2 ürettiği tahmin ediliyor. Horizon Fuel Cell Technologies Başkanı George Gu 'ya göre, “Uzun mesafeli ve liman kamyonları yakıt hücresi elektrik tahrikine çok uygundur, hidrojen ile uzun sürüş aralıkları ve hızlı dolum sunuyor ve günlük operasyonlar geleneksel yanmalı motorlu kamyonlardan farklı değil.”

Horizon giderek daha büyük yakıt hücresi sistemlerini piyasaya sürüyor ve son zamanlarda ağır araçlar, trenler, gemiler ve liman ekipmanları için 300kW'lık yüksek hacimli üretim yapmaya başladı.

"Burada 150kW'lık yakıt hücrelerimiz, hidrojen için operasyonel ve ekonomik sürücülerin güçlü olduğu bir senaryoda konuşlandırılıyor," diyen Başkan Gu, "Bu tür dağıtımlar, yılda 10.000 büyük yakıt hücresi sistemi kapasitesine sahip yeni tesislere yaptığımız yatırımı haklı çıkarıyor. Yeni Enerji, kamyonları hızlı bir şekilde pazarlamak için Horizon'u seçti ve diğer araç platformlarında kanıtlanmış yüksek kaliteli yakıt hücreleriyle güçlendirildi." şeklinde konuştu.