Hizmet ağını dünyanın 300’ü aşkın farklı noktasına yaymış, yaklaşık 11.000 çalışanı ile binlerce farklı müşteriye hitap eden Damco, yürüttüğü lojistik faaliyetlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini ölçen ve en aza indirmeye çalışan bir yaklaşıma sahip.  

Yeşil Lojistik faaliyetlerinde endüstride en iyiler arasında olmayı amaçlayan Damco; bu hedefine, şeffaf CO2 salınım değer ölçümleri ve tüm müşterilerine katma değer sağlayan yeşil seçenek önerileri ile devam ediyor.

Damco Sürdürülebilir Lojistik hizmetleri, müşterilerine sunduğu kapsamlı CO2 salınımı ölçüm-takip araçları ve önerdiği pratik çözümlerle; küresel endüstride Yeşil Lojistik alanına öncülük etmeye devam ediyor. Maersk Grup Şirketleri’nin bir parçası olması ile sağladığı yüksek İdari Yönetim kapasitesinin yanı sıra; Clean Cargo working Group, IATA, ve Smart Freight Center gibi uluslararası kilit roller üstlenmiş organizasyonlar ile beraber işbirliği içerisinde olan Damco, taşımacılık sektöründe karbon salınım oranını azaltmaya yönelik sürekli olarak müşteri ihtiyaçları doğrultusunda en efektif çözümleri araştırma-geliştirme ve sunma amacını güdüyor.

4 ana sürdürülebilirlik hedefi

Hizmet ağını dünyanın 300’ü aşkın farklı noktasına yaymış, yaklaşık 11.000 çalışanı ile binlerce farklı müşteriye hitap eden Damco, yürüttüğü lojistik faaliyetlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini ölçen ve en aza indirmeye çalışan bir yaklaşıma sahip. 2016 yılında 4 ana Sürdürülebilirlik hedefinden birisi de “Yeşil Lojistik” olan Damco; müşterilerine sunduğu Eko-Uyum, Eko-Verimlilik ve Eko-Avantaj paketleriyle katma değer sağlıyor. Tedarik Zinciri alanındaki rekabetçi gücü ile Damco’nun sürece en temel bakışı ise; en hızlı ve daima tüm ticari paydaşlar ve çevreye kazandıran sihirli formül:

Tedarik Zinciri Verimliliği = Daha Az Maliyet = Daha Az CO2

Damco, farklı katma değer hizmet paketleri ile müşterilerine tedarik zincirlerinde verimlilik sunuyor. Tedarik Zinciri Verimliliği konusunda mevcut kapasitesi, yetkinliği ve rekabetçiliği ile söz sahibi olan Damco, farkındalığını; müşteriye özgü ihtiyaçları gözeten network eniyilemesi, konteyner eniyilemesi, taşıyıcı seçimi, taşıma şekli seçimi ve paketleme çözümleri ile yaratıyor.

Örnek Vaka, Network Eniyilemesi:

Damco, Hızlı Tüketim Malları sektöründe faaliyet gösteren bir müşterisi için tedarik ettiği yarı-mamul dolu konteynerleri, efektif planlama ile Bitmiş Ürün dolu olarak geriye çevirdi. Yani, her boş konteyner 600km boş hareket etmeden limana gelmiş oldu.  Damco, müşterisine sunduğu Çapraz Sevkiyat (Cross-Docking) ile yılda $170,000 tasarruf sağladı. Yeşil Lojistik dilinde ise yılda 700 ton karbon salınımına denk gelen bu rakamların çevresel etkisi ise;

- 146 adet daha az bireysel kullanımlı aracın olması;

- 1628 varil daha az petrolün işlenmesi ve kullanılması;

- ve 17949 ağaç tohumunun 10 yıl sonra büyüyerek değil, anında çevreye pozitif katkı yaratması anlamına geliyor.

Örnek Vaka, Konteyner Eniyilemesi:

Damco, yılda yaklaşık 4500 konteynerini elleçlediği müşterisinin stratejik iş ortağı olarak depo yönetme ve konteyner eniyilemesi ile bu miktarı aynı hacme tekabül eden 3900 konteyner seviyelerine indirdi. Daha az taşıyıcı, konteyner ve kara nakliye ücreti ödeyen müşteri yılda $852,000 tasarruf sağladı. Yeşil Lojistik dilinde ise yılda 583 ton karbon salınımına denk gelen bu rakamların çevresel etkisi ise;

- 110 adet daha az bireysel kullanımlı aracın olması;

- 1230 varil daha az petrolün işlenmesi ve kullanılması;

- ve 13561 ağaç tohumunun 10 yıl sonra büyüyerek değil, anında çevreye pozitif katkı yaratması anlamına geliyor.

 

Damco Doğu Akdeniz Bölgesi CEO’su Okyay Öztuğran:  “Toptancılık, Giyim, Teknoloji, Endüstriyel ve Kimyasal sektörlerde yılların getirdiği küresel tecrübe ve stratejik ortak olarak çalıştığımız sektörlere özgü piyasa bilgisine sahibiz. Türkiye’de ve diğer coğrafyalarda yer alan paydaşlarımıza sunduğumuz maksimum tedarik zinciri verimliliği sonucu oluşan azalan maliyetler ile çevreye verilen zararın azalmasına katkıda bulunmak tüm ekosistemin yararına işliyor…”