Atos, karbon emisyonunu azaltmak konusunda önemli çalışmalar hayata geçiriyor. Atos, sadece kendi uygulamalarında karbon kullanımını en aza indirmekle kalmıyor, hizmet sunduğu şirketlere de karbon emisyonunu azaltmanın yollarını ve bu sayede elde edilen tasarrufları anlatıyor.

“Zero Carbon Program” (Sıfır Karbon Programı) ile Atos, müşterilerinin sürdürülebilir faaliyetlerini desteklemek adına dünya çapındaki veri merkezlerinde karbon oranını düşüren çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Atosbugüne kadar dünya çapındaki faaliyetlerinde “karbon ayakizi”ni yüzde 34 oranında azaltmayı başarmış. Şirketin yeni hedefi ise,  bu oranı 2015 yılına kadaryüzde 45 seviyelerine yükseltmek.

Atos’un “Sıfır Karbon” yaklaşımı konusundaki kararlılığı, müşterilerinin karbon ayakizlerini azaltmalarına ve daha sürdürülebilir IT altyapıları kurmalarına yardımcı oluyor. Dört basit adıma dayanan (ölç, azalt, raporla ve kapat) program, detaylı karbon denetlemesi, yol haritası, iyileştirme çözümleri ve ilerlemeyi ölçmek adına performans yönetimini içeriyor. Bu yaklaşımla Atos müşterilerine geleceğin şirketlerini yaratmaları konusunda önemli bir destek sağlıyor.