Araç, tasarım ve gelişim sürecinde sadece çevresel koşullarla sınırlı kalmayıp, ekonomik bakış açısıyla da ilgi çekici hale geldi. Aracın tasarımında, kendi sınıfının en yüksek enerji tasarrufu sağlayan forklifti olarak tanınan dizel forklift RX 70 esas alındı. Hibrid versiyonunda, yüzde 15 kadar daha fazla yakıt tasarrufu yapılabiliyor. Daha düşük enerji sarfiyatı aynı zamanda daha düşük CO2 emisyonu anlamına geldiğinden bu ürün STILL ve Arser'in, intralojistikte sürdürülebilirlik konusuna önem verdiğini gösteriyor. 

Daha düşük enerji kullanımının sırrı, yakıt deposuna ek olarak enerji üretimi sağlayan "Ultra-Caps" (Yüksek performanslı çift kademeli kondansatörler).  Aracın arka kısmında yer alan bu parça aracın frenlenmesi sırasında açığa çıkan enerjiyi depolamaya yarıyor. Bu şekilde kazanılan enerji daha sonra, dizel motoru tarafından tahrik edilen jeneratör üzerinden, aracın elektrikli motorunu çalıştıran enerji olarak kullanılıyor. Bütün sistemleri birleştirme görevini, ilave enerji deposunun şarj ve deşarjına da kumanda eden güç elektroniği üstleniyor.

Ultra-Caps, yüksek akımları hızla üstlerine almaları ve ivmelenme süreçlerinde aynı kolaylıkla tekrar geri veriyor. Depodan sağlanan destek sayesinde içten yanmalı motor, ivmelenme sırasında yaklaşık yüzde 30 daha az yükleniyor. İvmelenme sırasında içten yanmalı motorun devir sayısı, elektrikli motorun da katkısıyla yüzde altı oranında azaltılıyor.