MAN, uzun yıllardır faaliyet gösterdiği Türkiye’deki sosyal sorumluluk ve çevre dostu projelerine bir yenisini daha ekledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile işbirliği yapan MAN Türkiye, Ankara-Çankırı yolu üzerinde tahsis edilen 10 hektar alanda 10 bin fidan dikmek için harekete geçti. Önce araziyi fidan dikimine hazırlayan MAN Türkiye, ilk etapta 3000 fidanı toprakla buluşturdu.

MAN Türkiye çalışanı Orman Kulübü Üyeleri, Beceri Eğitim Merkezi öğrencileri, önceki gün Akyurt Çankırı Köyü mevkiindeki arazide bir araya geldi. Tam bir şenlik havasında geçen etkinliğe Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit ve Belediye Başkan vekili Ertekin Şan, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Türk Metal Sendikası Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Nihat Zengin, MAN Türkiye A.Ş. CEO‘su Münür Yavuz ve yöneticiler de katıldı.

‘Hedefimiz 10 bin ağaç yetiştirmek’

MAN Türkiye Orman Kulübü Başkanı İşyeri Sendika Temsilcisi Yusuf Yılmaz, bu etkinlik ile çalışan ve ailelerinin özellikle çocuklarının, çevre sevgilerini pekiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Yorucu ama çok keyifli geçen günün ardından bir açıklama yapan Yılmaz, “MAN Orman Kulübü ve çalışanları olarak doğal çevreyi yeniden kazanmak ve geliştirmek için elimizden gelen katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz 10 bin ağaç yetiştirmek” diye konuştu.