2009 yılından bu yana ömrünü tamamlamış lastikleri toplayarak mevzuata uygun bir şekilde geri kazandıran LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği); turistik bölgeleri ÖTL’lerden temizlemek için kolları sıvadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve GATAB (Antalya civarı Turistik Belediyeler Birliği) ile imzalanan protokol kapsamında harekete geçildi ve kısa zamanda önemli bir rakama ulaşıldı;

10 günde toplanan lastik miktarı 100 ton oldu. Ulaşılan bu rakam ve turistik bölgelerdeki ilgi; çevreye olumsuz  görüntü veren Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin toplanması hedefiyle çalışan LASDER’i ve üyelerini memnun etti. Antalya’da, "75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisleri"nde biriktirilen ÖTL'ler, LASDER tarafından yönetmeliklere uygun şekilde taşınarak, mevzuata uygun şekilde lisanslı geri kazanım tesislerinde çevreye ve ülke ekonomisine uygun bir şekilde geri kazandırılıyor. 

LASDER Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, faaliyetleriyle ilgili son gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Teslimatlarımız tavizsiz  bir şekilde lisanslı tesislere; Ulusal Atık Taşıma Formu  kullanılmak şartıyla sürüyor. Temmuz ayında ÖTL toplama rakamımız artış gösterirken aynı zamanda geri kazanım tesislerinde  kullanılan ÖTL oranı da yükseldi ve yüzde 54’e çıktı. Toplama sistemimiz içinde yer alan yüklenicilerimizin çoğu geri kazanımcı oldukları için toplanan miktarın ihtiyaçları için olan kısmını kendilerine alıyorlar. Bu sayede geri kazanımcı firmalar ÖTL’siz kalmamış oluyor. Geriye kalan ÖTL’leri ise diğer kullanım alanlarına gönderiyoruz.” 2009 yılında 21.000 ton,  2010 yılında ise  63.172 ton Ömrünü Tamamlamış Lastik  toplayarak mevzuata  uygun bir şekilde geri kazandıran LASDER’in sadece Temmuz ayında topladığı lastik miktarı ise 7554 ton oldu. Haziran ayına göre 313 ton artış gösteren bu rakamla birlikte Temmuz sonu itibariyle 2011’de toplanan ÖTL toplamı 45.801 tona ulaştı.