Galway fabrikası Thermo King’in Avrupa’daki üç üretim merkezinden biri. Galway’de kamyon ve treyler üniteleri üretiliyor. İspanya Barcelona’da bulunan fabrikada ise motordan tahrikli üniteler üretiliyor. 3 bin 500 metre kare alana kurulu olana Barcelona fabrikasının 100’ün üzerinde çalışanı bulunuyor. Çek Cumhuriyeti Colin fabrikasında ise otobüs ve raylı sistemler için ısıtma, havalandırma ve klima üniteleri yapılıyor. 1992 yılında 45 bin metrekare alana kurulan Colin fabrikasında ise 574 çalışan görev yapıyor.  

Thermo King, Ingersoll Rand bünyesinde faaliyet gösteriyor

1997 yılında Thermo King’i satın alan Ingersoll Rand, 13 trilyon dolarlık toplam büyüklüğe sahip uluslararası bir firma. Dünya çapında 100 üretim alana ve 60 bin çalışanla faaliyetlerini sürdürüyor. Ingersoll Rand Yöneticisi Paul McGarrigle, bulundukları tüm pazarlarda ya birinci ya da ikinci sırada bulunduklarını söyledi.  Thermo King Galway Fabrikası Galway fabrikasında kamyon (T Serisi)  ve treyler üniteleri(SLX serisi) üretiliyor. Yüksek kalite üretimin sürmesi için modern yöntemler kullanılıyor. Fabrika içerisinde 4 milyon saat boyunca hiçbir kaza meydana gelmemiş. Bu da çalışan güvenliğine verilen önemi gösteriyor.   Üretim süreci Ünitelerde kullanılan bazı parçaların üretimi fabrika içerisinde gerçekleşiyor. Fabrikada bulunan kaynak robotu kullanılarak şasi üretimi yapılıyor. T serilerinde kullanılan şasiler ise başka bir tesiste üretildikten sonra fabrikaya getiriliyor. Ünitede kullanılacak ürünler testlerden geçirildikten sonra montaj alanına getiriliyor. Montaj alanında komperesörler ve motorlar ünitelere yerleştiriliyor. Ünitelerin en önemli parçalarından olan kompresörler Indersoll Rand tarafından üretiliyor.

Montaj işlemi tamamlandıktan sonra ürünler otomatik olarak da testten geçiriliyor. Üniteler temizlendikten ve korozyona karşı koruyucu madde ile kaplandıktan sonra ünite hazır hale geliyor ve sevk alanına gönderiliyor.   Ar-Ge Merkezi Ar-Ge merkezinde ürünlerin bilgisayar ortamındaki durumları inceleniyor. Üç boyutlu program sayesinde üniteler 20 günde 1 milyon kilometre gidecek şekilde teste tabi tutuluyor. Parçaların durumları kontrol edilerek gerekli düzeltmeler ve yenilemeler yapılıyor.Üç  yönde de üniteye hareket veriliyor. Böylece yol üzerinde meydana gelecek şartlar ortaya konuyor. Birçok farklı parçalar üzerinde değişik analizler gerçekleşiyor. Saniyede bin adet fotoğraf çeken kamera sayesinde ünite içerisindeki parçalar fotoğraflanıyor. Bu sayede titreşimler ve tepkiler ölçülüyor.   Dayanıklılık Test Alanı Bütün üniteler 7 gün 24 saat boyunca çalışıyor. Her üç dakikada motor çalıştırılıp durduruluyor. -30 derece ve 40 derece oda sıcaklıklarında üniteler test ediliyor. 6 yıl boyunca sürekli çalışan ünitelerde test alanında bulunuyor. Bu ünitelerin bakımları belirli aralıklarla gerçekleştiriliyor. Arıza durumunda ise tamir işlemi yapıldıktan sonra üniteler çalışmaya devam ediyor. Ünitelerin kapasitelerini ortaya koymak için treyler testleri de gerçekleşiyor. Treylerler içerisine konulan sensörler vasıtasıyla treyler içerisindeki sıcaklıklar ölçülüyor. Böylece ünitelerin kapasiteleri ölçülmüş oluyor.   

YENİ  T SERİSİ 2010 yılının ortasında seri üretimine başlanan Yeni T serisine bütün dünyadan çok büyük talep oldu.  Dayanıklılık, yakıt tüketimindeki avantajları ile pazara hızlı bir giriş yapan Yeni T serisinin Türkiye lansmanı mart ayında yapılacak. Yeni T serisi tek şasi üzerine imal ediliyor Yeni T serisi hakkında bilgi veren Fabrika Kalite Müdürü Tony Stephens, daha önceki TS ve MD serilerinde 9 değişik şasi kullanıldığını belirterek T serisinin ise tek bir şasi üzerinde imal edildiğini aktardı. Bunun birçok avantajı bulunduğunu aktaran Stephens, T serisinin özelliklerini şöyle anlattı: “Tek bir şasi kullanıldığı  için yedek parçada ve serviste çok önemli kolaylıklar sağlıyor. Üretim hızı, kalite ve kapasite arttı. Üretim çok daha kolay. T600’den T1200’e kadar olan ürün gamında birçok parça ortak kullanılıyor bu sayede hem üretim hem de kullanım tarafında önemli avantajlar sağladık.” Yüzde 10 yakıt tasarrufu Yeni T serisi eski seri ünitelerle kıyaslandığında yakıt tüketiminde yüzde 10 oranında bir tasarruf sağlıyor. Yeni ünitelerin havalandırma alanlarının geniş tutulması da ünitenin kapasitesini artırıyor. Bu da yakıt tüketimini düşüren önemli artılardan. Üstün dayanıklılık özelliği Yeni T serisinin en önemli özelliklerinden biri de yüksek dayanıklılık. Tony Stephens ünitelerin 1 milyon kilometre gidecek bir dayanıklılığa sahip olduğunu kaydederek “Motor, kompresör gibi parçalar yüzde yüz garantili ve tüm testleri daha önceden yapılan parçalar” dedi.

Standartların üzerinde çevreci Yeni T serisi çevreci özellikleriyle de öne çıkıyor. Emisyon değerlerinde Amerika California standartlarını karşılayan T serisi, Avrupa standartlarının üzerinde yer alıyor. Ses açısından en az desibele sahip T serisinde, özel izolasyonlar kullanılıyor.   CRYOTECH CryoTech egzos emisyonunu düşürmek için geliştirilmiş özel bir ünite. Thermo King bu teknolojiyi kamyonlarda ve tırlarda ilk kullanan marka. Bu sistemin özelliği ise karbondioksit kullanılması. Sistemin işleyişi dizel motorlardan çok daha kolay ve masrafsız. Yerleştirilmesi özel bir uygulama gerektiriyor. Bu üniteler şu anda sadece İşveç ve Norveç’te kullanılıyor. Çünkü buralardan sıvı karbondioksit istasyonlardan temin edilebiliyor.