ABD Hükümeti’nin de geliştirme sürecini hızlandırmak için desteklediği bu yenilik sayesinde araç lastiklerinde basınç kontrolüne gerek kalmazken, düşük lastik basıncından kaynaklanan yakıt kayıpları ortadan kalkacak. Ayrıca; daha düşük CO2 emisyonu, uzun lastik ömrü, araç güvenliğinde ve araç performansında artış sağlanacak.

Şişirme basıncını muhafaza edebilen bir lastiğin sürücüler tarafından yıllardır talep edildiğine dikkat çeken Goodyear Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Başkanı Jean-Claude Kihn yaptığı açıklamada Goodyear’ın yenilikçi yaklaşımı ile bu teknik problemin çözümüne liderlik ederken, bu alanda kaydedilen ilerlemenin son derece cesaret verici olduğunu belirtti.  

Minyatür hale getirilmiş pompa da dahil olmak üzere AMT sisteminin tüm bileşenlerinin tamamen lastiğin içine yerleştirileceğini belirten Kihn “AMT sisteminin ardında yatan teknoloji  karmaşık olmasına rağmen, ana fikir çok basit. AMT; enerjisini yolda dönen lastiğin kendisinden alıyor. Lastik teknolojisinde çığır açacağına inandığımız bu buluş ile sürücüler bunca zamandır “Hava Basıncı Koruma Teknolojisi” olmadan nasıl  yaşadıklarını merak edecekler” dedi.   Ticari araç için de çalışmalar başlıyor Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı’na bağlı Araç Teknolojisi Ofisi, geçtiğimiz günlerde ticari kamyon lastikleri için de AMT sisteminin araştırılması, geliştirilmesi ve tanıtımına 1.5 milyon ABD Doları destek ayırıldığını duyurdu. Bu destek Ulusal Enerji Teknolojisi Laboratuarı tarafından idare edilecek ve çalışmalar yine Goodyear'ın Akron, Ohio'daki İnovasyon Merkezi’nde yürütülecek.   Jean-Claude Kihn bu konuda yaptığı açıklamada konsept olarak aynı olsalar da binek ve ticari araç lastikler için AMT sistemleri arasında önemli farklılıklar bulunduğunu belirtti. Kihn, hem ABD hem de Lüksemburg Hükümetleri’nden alınan maddi desteklerin, projenin değerinin ve dünya genelinde sağlayacağı avantajların altını çizdi.