Firmaların sabit numaralara, mobil numaralara ve yurtdışı görüşmelerine farklı oranlarda indirim uyguladıklarını belirten Aldemir, lojistik firmalarının kendilerini sadece maliyet avantajından değil ses kalitesinden dolayı seçtiklerini de vurguluyor. Büyük lojistik firmalarının banka ve çağrı merkezlerinde olduğu gibi kapalı kanal sistemlerini tercih ettiklerini kaydeden Aldemir, “Trafiği yüksek olan lojistik firmaları kapalı kanalları kullanıyorlar.

Merkez ile şubeler arasındaki kurulan bu kapalı kanallarda güvenlik ön planda oluyor. Bu kanallar gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında kurulabiliyor. Kamuya açık olmayan bu hatlar internet üzerinden yapılan konuşmalara göre daha güvenli oluyor.” diyor. Aldemir görüşmelerin daha maliyetli olduğu ve daha çok denizcilerin kullandığı Immersat üzerinden yapılan trafikte de Millenicom’un önemli avantajlar sunduğunu belirtiyor.  

Daha hızlı konuşma Ali Aldemir, ayrıca yüksek veri akışının sağlandığı lojistik merkezlerde de bant genişliği fazla olan altyapıların tercih edildiğini belirtiyor.“Bir mobil telefondan diğer bir mobil telefonu aradığınızda bir bağlantı süresi var. Millenicom’da bu süreler normalden daha kısadır. Çünkü Millenicom’un mobil hatlara doğrudan karasal bağlantısı vardır.” diyen Aldemir,  çok arama yapan bir kişinin günlük yarım saat kazandığını bunun yılda haftalara tekabül ettiğini vurguluyor. Sabit hatlarda Özel İletişim Vergisi’nin yüzde 15 olduğunu hatırlatan Aldemir, mobil servislerde bunun yüzde 25 olduğunu dolayısıyla buradan da firmalara bir vergi avantajı doğduğunu kaydediyor.   2.5 milyar dolarlık telefon görüşmesi “80’i aşkın uluslararası telekom operatörüyle ara bağlantıya sahip olan Millenicom Türkiye, son kullanıcıya ve kurumlara yönelik hizmetlerinin yanı sıra yurtdışında ve ülkemizde pek çok telekom operatörüne destek sunuyor.” diyen Aldemir, Millenicom Türkiye’nin şebekesi üzerinde yılda 2,5 milyar dakikalık telefon görüşmesi yapılabildiği bilgisini veriyor. Telefon görüşmelerin artmasına karşın fiyatların düştüğüne dikkat çeken Aldemir, bunun gelecekte de devam edeceğini vurguluyor. Teknoloji ile birlikte kalitenin artacağını ve iletişimin ucuzlayacağını savunan Aldemir, “Türkiye ekonomisi büyüyor. Bu büyüme ile birlikte iletişim ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Millenicom olarak bu artan ihtiyaca hem kalite açısından hem de verimlilik açısından katkıda bulunuyoruz.” diyor.