Araçlar Volvo Grup Kamyonları 2.El Direktöre Fatih Erdem tarafından VİP Uluslararası Taşımacılık İşletme Müdürü Vedat Tutu’ya teslim edildi. Teslimattan önce yapılan törende verdikleri hizmetlerden ve filo yatırımlarından bahseden Vedat Tutu, yeni yaptıkları 20 adet Renault Trucks otomatik T460 araçlarla filolarındaki çekici sayılarının 85’e yükseldiğini, 115 adet treylerle birlikte toplam 200 adetlik araç filosuna ulaştıklarını söyledi.

Hadımköy Yeşilbayır’da 20 bin metrekare alanda hizmet veren VİP Uluslararası Taşımacılık modern yönetim ofisinin yanında 8 bin metrekare kapalı alanda ise; ihracat lojistik depolama hizmeti sunarken, genel antrepo ve yanıcı antrepo hizmetlerini ise kardeş şirketi Lotus Antrepo aracılığıyla veriyor. Vedat Tutu, sadece lojistik yatırımlara odaklanmış bir firma olduklarını, uzman oldukları Fransa başta olmak üzere Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine hizmet verdiklerini belirtiyor. Taşımalarının yüzde 40’ını karayoluyla, yüzde 60’ını da Ro-Ro ile yaptıklarını aktaran Tutu, lojistik sektöründe en büyük giderin akaryakıt oluşturduğunu, bunun için araç seçiminin çok önemli olduğunu söyledi.

Kendisinin aynı zamanda sefer maliyet güzergah analiz uzmanı olduğunu aktaran Vedat Tutu, Renault Trucks seçimlerinde, araçların yakıt tüketimindeki cimriliğinin en büyük etmen olduğunu belirtti. Aynı zamanda satış sonrasındaki hizmet kalitesi ve bakım onarımdaki artılarının markaya olan bağlılıkta önemli etken olduğunu kaydetti.

Volvo Grup Kamyonları 2.El Direktöre Fatih Erdem de yaptığı konuşmada son yıllarda otomatik şanzımanlı Renault Turcks çekicilere olan ilginin arttığını ve artık tüm müşterilerin otomatik Renult Turcks istediklerini söyledi. Bunda yakıt tüketimi ve kullanım rahatlığının etkisi olduğunu anlatan Erdem, şoför hatalarını en aza indiren Renault Turcks’ların birçok avantajıyla nakliyecilere kusursuz hizmet sunduğunu ifade etti.