Renault Trucks ve Volvo Trucks’a ait servis hizmet ağını 2013 itibariyle aynı çatı altına alan Volvo Group Trucks Türkiye, bünyesinde görev alan tüm personel kadrosu için, yeni organizasyon yapısını anlamaya, uyum sağlamaya ve bir kamyon merkezinin dinamiklerini deneyimlemeye yönelik yeni bir oryantasyon programını Eylül ayında başlattı.

Oryantasyon planı çerçevesinde Volvo Group çalışanlarına özel bir program hazırlandı. Bu program, kamyon merkezlerinden birinde stajyer olarak çalışarak, kamyon servisinin ruhunu hissedebilme ve günlük faaliyetlerin direkt olarak içinde yer almayı sağlayan iki günlük eğitimden oluşuyor.

Program kapsamında Volvo Group Trucks personeli, müşteri hizmetleri yetkilileri ile birlikte müşterileri karşılıyor, depo sorumluları ile depo stokunu düzenleyerek kamyon parçalarının korunmasında yardımcı oluyor, tespit ve tamir süreçlerinde teknisyenlerle çalışarak servis merkezlerinin tüm işleyişi hakkında fikir sahibi oluyor, perakende ticaretin nasıl yürütüldüğünü ve bir kamyonun aslında nasıl çalıştığını birinci elden öğreniyorlar. Söz konusu programa Volvo Group Trucks Türkiye bünyesindeki tüm beyaz yakalı çalışanlar katılıyor.

Oryantasyon programına katılan Volvo Kamyon Fiyatlandırma Sorumlusu Zeynep Özker bu eğitimin bir parçası olmanın edindiği en ilginç ve zevkli deneyimlerden biri olduğunu dile getirerek şöyle dedi: “Programın en yararlı ve zevkli bölümü tamir ve bakım bölümüydü. Artık bir kamyonun filtresini değiştirebiliyor ve boya için renk hazırlayabiliyorum. Bu eğitimin servis merkezlerinde çalışan iş arkadaşlarımızla tanışmak ve onların nasıl çalıştıklarını öğrenmek için iyi bir fırsat olduğunu içtenlikle söyleyebilirim.”

Volvo Group Trucks, Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, bütün çalışanları oryantasyon programında proaktif olmaya, bu deneyimden azami seviyede yararlanmaya teşvik ediyor. Büyükakıncı, “Bu oryantasyonun temel hedefi hem Volvo Group Trucks çalışanlarını bir araya getirmek, hem de çalışma arkadaşlarımızın kamyon satış ve sonrasında gerçekleştirilen başarılı sürecin görünmeyen yüzünü keşfetmelerini sağlayarak onları motive etmek” dedi.

Oryantasyon projesinin koordinatörlüğünü yürüten Volvo Group Trucks Türkiye İnsan Kaynakları Uzmanı Merve Kesici, programın sonuçlarını katma değer olarak değerlendirdikleri gibi, oryantasyonun kurum içinde bölümler arasındaki iletişime de önemli bir katkıda bulunduğuna inandıklarını ifade etti.