Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü, yapılan testler ve incelemeler sonucunda karayolu taşımacılığında verimliliğine en büyük katkıyı sağlayan kamyona veriliyor. Bu derecelendirme, teknolojik yenilik, konfor, güvenlik, yakıt ekonomisi, çevresel etki ve toplam sahip olma maliyeti (TCO) dahil olmak üzere çeşitli kritik kriterlere dayanıyor.

DAF Trucks, aerodinamiği, yakıt verimliliğini, aktif ve pasif güvenliği ve sürücü konforunu büyük ölçüde iyileştiren bir kamyon yelpazesi oluşturarak, ağırlıklar ve ölçüler için yeni AB düzenlemelerinden tam olarak yararlanan ilk kamyon üreticisi oldu.

İspanya ve Orta Avrupa'daki son kapsamlı test sürüşleri sırasında, IToY jüri üyeleri, geniş, kavisli ön cam, alçak çerçeveli yan camlar ve geniş dikiz aynası sayesinde mükemmel görüşü özellikleriyle DAF kamyonlarına en yüksek puanı verdiler.

Bu özelliklerle araçlar, dijital görüş sistemi ve yeni açılı görüş kamerasının yanı sıra geleneksel yan aynalarla birlikte, hassas yol kullanıcılarını daha iyi koruyarak her yönden mükemmel görüş sağlıyor.