Renault Trucks’ın Michelin’in ana sponsorluğunda Total Madeni Yağları ve Voith’in katkılarıyla düzenlediği "Yılın Yakıt Tasarrufu Şampiyonu Kim?” yarışmasının Türkiye finali 4 Temmuz’da İstanbul’da yapıldı. Gebze Oranize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen yarışmaya Renault Trucks’ın; İzmir, Antalya, Mersin ve Samsun’da yaptığı yarışmada birinciliği elde eden yarışmacılar katıldı. 24 kilometrelik parkurda yarışmacılar Renult Trucks T serisi araçları kullandılar. Tam yüklü olan araçlarla yarışmacılar 30 dakikalık zaman içerisinde parkuru en az yakıt tütemi bitirmek için yarıştılar. Deman İnşaat’tan Süleyman Çam birinci, Akbal Lojistik’ten  Abdülaziz Akbal ikinci olurken Teknikeller’den Murat Kaya üçüncü, Aktaş Lojistik’ten Şaban Tektaş da dördüncülüğü elde etti.

Yarışmada birinciliği elde eden Süleyman Çam’a kupasını Michelin Kamyon ve Otobüs Lastikleri Ürün Teknik Müdürü Doğa Yiğit takdim etti. Abdülaziz Akbal’a ikincilik kupasını  Total Madeni Yağları Servis Satışları MüdürüErsin Özdemir verdi. Murat Kaya üçüncülük kupasını Votih Bölge Satış Müdürü Evren Aybars elinden alırken Renault Trucks Türkiye Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk da dördüncülük kupasını Şaban Tektaş’a takdim etti. 

YAKIT TÜKETİMNDEKİ LİDERLİĞİMİZİ SAHADA GÖRDÜK

Yarışma sonuçlarının açıllanmasından önce bir konuşma yapan Renault Trucks Türk

iye Satış Müdürü Tolga Küçükyumuk, sponsorlara destekleri için teşekkür ettikten sonra, “Lojistik sektörünün en önemli sorunlarından biri karlılık. Karlılığı artıcacak her türlü etkiyi, 4 firma olarak bir araya gelerek müşterilerimize anlatarak onları  bilgilendirdik diye düşünüyorum. Biz sadece aracımızın yakıt tüketimindeki liderliğini ispatlamaktan ziyade yakıt tüketiminin nasıl düşürülebileceği noktasında müşterilerimize eğitsel bir katkı da vermiş olduk” dedi. 

Optifuel Challenge yarışlarının Renault Trucks’ın yakıt tüketimindeki liderliğini göstermek için bütün Avrupa’da yapılan bir etkinlik olduğunu söyleyen Küçükyumuk,  ilk ikiye giren yarışmacıların 4-6 Ekim tarihlerinde başında Lizbon – Portekiz’de yapılacak olan Avrupa Finali’nde Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi. Buradan kupayla dönmek istediklerini belirten Küçükyumuk, bölge yarışlarında elde edilen skorların kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Küçükyumuk, “Araç tam yüklü haldeyken 20 litrenin altında yakıt tüketimen ulaşan yarışmacılarımız oldu. Biz araçlarımızın yakıt tüketiminin rakiplerine oranla çok düşük olduğunu biliyoruz ama bu yarış da bizim için bir test oldu. Türkiye’nin değişik yollarında araçlarımızın nasıl performans gösterebileceğini bu yolla görmüş olduk” diye konuştu. 20 LİTRENİN ALTINDA TÜKETİM

Tolga Küçükyumuk, İstanbul’a gerçekleşen final ayağında yakıt tüketiminin bölge seçmelerindeki yakıt tüketiminden daha yüksek çıkmasını beklediklerini bunun da yol ve trafik durumuyla ilgili olduğunun altını çizerek “Bu zorlu yol ve trafik koşullarına rağmen yine de inanılmaz değerler ortaya çıktı” dedi.

 

FİNAL YARIŞMASI SONUÇLARI

1-Deman İnşaat-  Süleyman Çam  Yakıt tüketimi: 25,8 litre Hız: 49 km. Süre: 29.19 dk.

2-Akbal Lojistik Abdülaziz Akbal Yakıt tüketimi: 27 litre Hız: 52 km. Süre: 27.46 dk.

3-Teknikeller Murat Kaya Yakıt tüketimi: 29.3 litre Hız: 57 km. Süre: 25 dk.

4-Aktaş Lojistik Şaban Tektaş Yakıt tüketimi: 29.7 Hız: 53 km. Süre: 27.06 dk.