TIREXPO Fuarı ile ilgili açıklama yapan TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Türk treyler sektörünün, 50 bin adetlik üretim kapasitesi yıllık 25 bin adetlik satış adedi ile Türk sanayinin ve ihracatının yükselen yeni yıldızı olduğunu kaydetti. “Bu başarımızı TIREXPO Treyler, Üst Yapı ve Yan Sanayi Fuarı ile taçlandırıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizi yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimize daha yakından tanıtma olanağı bulacağımız bu fuar hedeflerimiz için bize bir basamak olacaktır” diyen  Saltık, sözlerine şöyle devam etti:

“Türk treyler sektörü gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlara yönelik farklı ürünleri piyasaya sunabiliyor. Bunun arkasında tedarikçilerimizin de rolü büyük. Türkiye’nin treyler yan sanayisi, sektörün önünü açan, destek veren bir konumunda. TIREXPO üreticiler ile tedarikçilerin buluşmasında da önemli rol oynayacak.”

OKT’den canlı hayvan için yıldızlı taşıma

OKT Trailer, Türkiye’nin ilk yerli üretimi olan Canlı Hayvan Taşıma Aracı ile canlı hayvan taşımacılığında 7 yıldızlı otel konforu sunarak devrim niteliğinde bir üretim gerçekleştiriyor. Dünya standartlarında üretim kalitesi ile Türkiye şartlarına uygun, Hayvancılık Sektörünün beklentileri dikkate alınarak geliştirilen OKT Canlı Hayvan Taşıma Aracı; üstün özellikleri ile sektöründe ilk ve tek yerli üretim araç olarak yine OKT Trailer tarafından müşterilerinin hizmetine sunuluyor. OKT Canlı Hayvan Taşıma Aracı, taşıma sırasında hayvanların korunmasını sağlayan, araç ve yol durumuna bağlı oluşabilecek sarsıntılarda birbirlerine olan temaslarını ve zarar görmelerini engelleyen ileri teknoloji ve seperatörlerle donatılmış olup, büyük ve küçükbaş hayvanların bir arada taşınmasına imkan sağlıyor.

“Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması” başlıklı yönetmeliğin tüm gereklerini yerine getiren OKT Canlı Hayvan Taşıma Aracının zemini, özel çizgi desenli yassı levhadan imal edilerek hayvanların kayması engellenmiş. Zemin döşemesi, idrar ve dışkı sızıntısını asgariye indiren özel kanal ve çıkışlara sahiptir.  Araç, nakliye sırasında hayvanların kontrol edilebilmesi ve bakımı için yeterli aydınlatma imkânı sağlayan led lambalar ile donatılmış olup aydınlatma sayısı kullanıcı talebine bağlı olarak arttırılabilmektedir. OKT’nin bu yeni ürünü ağırlık ve cinslerine göre ortalama 40-90 büyükbaş, 280-300 küçükbaş hayvanın hijyenik bir ortamda sağlık ve güvenli bir yolculukla nakledilecekleri yere ulaşmalarını çok katlı taşıma imkanı, birbirinden bağımsız ön ve arka çatı, kilit mekanizmalı gözetleme pencereleri ve kızaklı pencere kapakları, özel havalandırma fanları ve seperatörler ile mümkün kılıyor.

OKT Trailer, TIR Expo Fuarı’nda, en yeni ürünü Canlı Hayvan Taşıma Aracı’nın da lansmanını gerçekleştirecek. 

Lansman Programı:

29 Mayıs 2014 Perşembe,

14:00 – 14:30 Araç Teslimatları ve Plaket Töreni

14:30 – 15:00 Canlı Hayvan Taşıma Aracı - Yeni Ürün Tanıtımı

Tır Expo 2014 Fuarı - CNR Fuar Merkezi Yeşilköy İstanbul,

Hol 6, Stand No.: 6E02

Otokar’dan 4 yeni ürün

Otokar; Çift katlı ve Askılı Iceliner Premium, Light Speedslider, High Cube Konteyner Taşıyıcı ve Mega Euroslider Huckepack araçlarını ilk kez bu fuarda tanıtacak. Fuarda ayrıca ADR’li tanker ve Platform Semi-Treylerlerini de sergileyecek.

Çift katlı ve Askılı Iceliner Premium, sayesinde soğuk zincir taşımalarında yüksek hacmin yanı sıra ilave takılan aparatlarla tekstil taşımacığı da yapılabilir hale geliniyor. Intermodal taşımacılığı doğrultusunda bugünlerde daha çok tercih edilir hale gelen huckepack segmentinde yer alan Mega Euroslider Huckepack, Otokar’ın uluslararası nakliyede Intermodal taşımacılıkta tercih edilen yarı römork modeli.

Otokar, daha hacimli ve daha yüksek konteynerlar olan High cube konteynerların taşınması için, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda High Cube Konteyner Taşıyıcı geliştirdi. Tüm konteyner tiplerini taşıyabilecek bu ürün, bir yandan da ADR mevzuatlarına uygun, önden ve arkadan uzayıp kısalabilen özel araçları ürün gamına ekledi.

Alüminyum ve sac konstrüksiyon siyah ve beyaz mal taşıyabilecek özelliklerde tanker uygulamaları ile sektörde ilklere imza atan Otokar’ın ADR sertifikalı semi-treyler tankerleri, tehlikeli madde taşıma standartları çerçevesinde Almanya RW-TUV kuruluşu onaylı "ADR" sertifikasına sahipler. 

Otokar, Tubitak ile yürüttüğü çalışmalar neticesinde ürün gamına hafif araç modeli Light Speedslider’ı da ilave etti. Özellikle yurtiçi su ve meşrubat taşıyan firmalardan yoğun talep alan Light Speedslider, uluslararası lojistikte de tercih edilen bir ürün.

Platform Semi-Treyler çift yönlü taşımacılıkta en fazla talep gören ürünler arasında. Platform tipi römorklar şasisi ve taban yapısı güçlendirilmiş, hem paletli hem dökme ve hem de noktasal ağır yüklerin taşınmasına uygun hale getirildi.

Otokar, TIREXPO Fuarı kapsamında 29 Mayıs 2014, Perşembe günü saat 13.00’de bir basın toplantısı düzenliyor.

 

Krone’nin, Gigant dingilli ilk treyler TIREXPO’da

Krona, TIREXPO Fuarı’nda intermodal taşımacılığı uygun olarak geliştirilen Profi Liner Huckepack ve Mega Liner-Huckepack ve sektörün ihtiyacına cevap veren diğer ürünlerini sergileyecek. Ayrıca Krona’nin Box Liner eLTU5-Plus ürünü de Temmuz 2014’de yürürlüğe girecek olan yeni yönetmelik doğrultusunda dizayn edildi. 1 x 45’ feet (Tünelli – High Cube), 1 x 40’ feet (Tünelli – High Cube), 2 x 20’ feet, 1 x 30’feet arka konumda ve 1 x 20’feet konteynerleri taşıyabilme özelliğine sahip bu römorkta, Schneider Liftlock yükseklik değişkenli konteyner kilitleri sayesinde eski tip (Tünelsiz) konteynerler de rahatlıkla kullanılıyor.

Krone frigorifik soğutucu ürün gurubundan olan Cool Liner-DD,  Avrupa’nın en modern frigorifik römork fabrikalarından olan Krone Lübtheen fabrikasında üretildi. 1.100 mm 5. teker ve 2.750 mm iç yükseklik ölçülerine sahip römorkta 12 adet çift kat rayı ve 22 adet çift kat barı bulunuyor.

TIR Expo fuarına özgü olarak 2013 yılında Krone tarafından satın alınan ve Avrupa’nın en önemli dingil üreticilerinden olan Gigant marka dingillerin kullanıldığı açık kasa römork stantta sergilenecek.  

Koluman’da geniş ürün gamını sergiliyecek

Koluman standı, TIREXPO’da en geniş ürün gruplarının yer aldığı stantlardan biri olacak. Fuarda yeni hafif şasi cargo ve mega treyleri, kılçık tipi konteyner taşıyıcı, ADR’li ve ADR’siz tanker semi treyler, vakumlu yol süpürgesi, Junjin beton pompası, uçak akaryakıt ikmal tankeri, itfaiye aracı, araç üstü damper ve küvet tipi damper treyler sergilenecek.

TSE’den ADR belgesi alan ilk treyler üreticilerinden biri olan Koluman Otomotiv, ürünlerinin arasında alüminyum tankerini de ekledi.  Rohr Tipi Standart Alüminyum Tanker 36 bin litre taşıma kapasitesine sahip ve 5 bin 500 kg ağırlığa sahip.  

Cargo ve Mega Light Perdeli Semi-Treyler, bir seferde daha fazla yük taşımayı ve boşken de düşük yakıt tüketimini amaçlayan taşımacılar için tasarlandı. Cargo 6 bin 300 kg ve mega 6 bin 400 kg ağırlığında. Yeni şasiler tersine mühendislik metodu kullanılarak, yüksek mukavemeti sağlamak için S700 kalite sacdan imal edildi.

TIR’larda 3 bin 500 litre yakıt tasarrufu

APL mühendislik firması TIR’larda yakıt tüketimini 100 km de 2.4 lt azaltan ekojet markalı aerodinamik yan kapama sistemleri ve distribütörü olduğu Technoton firmasına ait yakıt tüketimini kontrol altına alan yakıt ölçüm ve seviye sistemlerini TIR EXPO da görücüye çıkarıyor. Bu iki sistemin bir arada kullanılmasıyla yılda araç  başına 3 bin 500 litreye kadar tasarruf edilebiliyor.


Nevpa, fuara iki yeni ürün getirecek

Treylerden kapalı kasaya, tankerden dampere kadar birçok farklı ürüne yönelik parça-aksesuar çözümü sunan Nevpa, fuarda geniş ürünleriyle yan sanayinin ulaştığı başarıyı sergileyecek. Bursa’da yeni yatırımla sac kapak, ön panel, kilit üretimi için yatırım yaparak yeni bir fabrikayı hizmete koyan Nevpa, ayrıca TIREXPO Fuarı’nda ilk kez treyler çatı kaldırma sistemi MELIS (Mecanical Lifting Systems) ve hafif baba ürününü müşterileriyle buluşturacak.

Firma, ayrıca distribütörlüğünü yaptığı Aspöck Aydınlatma, Emcho Wheaton tanker dolum sistemleri, MEI fren cırcırı, Knorr-Bremse Treyler Fren Sistemleri, Otomotiv Kontrplağı lideri UPM-WISA’nın da ürünlerini tanıtacak.

Alcoa’nın jantları fuarda parlayacak

Dünyanın en büyük alüminyum jant üreticisi Alcoa bu yılın başından itibaren orta sınıf ticari araçlar için 17.5 inç ve 19.5 inç jantları ve off road ağır vasıtalar için Dura-Flange jantlarını, harfiyat araçlarına yönelik WorkHorse  jantlarını,  Dura-Bright EVO jantlarını standında sergileyecek. Alcoa jantları, yüksek mukavemetli, korozyona dayanıklı, tek bir blok alüminyum alaşımdan imal ediliyor. Blok, 8 bin ton baskı uygulayarak jant şeklini alacak şekilde dövülüyor. Bir kez dövüldükten sonra, genel mekanik mukavemetlerini en yüksek seviyeye çıkarmak için jantlara ısıl işlem uygulanıyor. Alcoa jantlar dayanıklılığının yanı sıra hafiflik sayesinde kullanıcısına hem ekonomi hem de daha faz emisyon sunuyor. Bilindiği gibi alüminyum yüzde 100 geri dönüşümüyle çevreci bir hammadde olarak öne çıkıyor.

Sa-Ba uzun yolda ilerleyişini sürdürüyor

Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarıyla yeniliklerine devam eden Trailight, Türkiye’nin ilk ve tek ADR onaylı komple sistem üreticisi olan Sa-ba güvencesiyle gamına yepyeni ve etkileyici ürünler de ekliyor. MoonLight adı altında müşterilerin beğeni ve kullanımına sunulan Exproof/Atex.4 sertifikalı kabin aydınlatma lambası, her türlü kara ve deniz araçlarında kullanılabiliyor. Özellikle petrol ürünleri, yanıcı ve patlayıcı özellikle tehlikeli madde taşıyan araçlar için Atex.4 onayıyla kullanıma sunuldu.

T4 seviye ısıya, gaza, patlamaya karşı dayanımı tescilli “Plug & Play“ proje adıyla hayata geçirilmekte olan, yakın geleceğin treyler elektrik sistem çözümlerinden biri olacak superseal konektör bağlantılı ürünler 2014 yılı içinde devreye alınıyor.  Hızlı uygulanabilirliği, tam sızdırmazlık özelliği, güvenliği ve kullanım kolaylığıyla öne çıkan Trailight ürünlerinin pazar payını arttıracak olan sistem öncelikle İskandinav ülkeleri, Rusya ve Kuzey Avrupa pazarına sunuluyor.

Ege’de Ağır Vasıta denilince Büyükkarcı akla geliyor

Büyükkarcı Şirketler Grubu, Ege Bölgesi’nde 21 bin metrekare alana kurulu 4 tesiste 150 çalışanı ile Ford Trucks, Otokar-Fruehauf, Lassa, Bridgestone, Alcoa, Bandag gibi sektöründe dev markaların bölgedeki adresi olarak biliniyor. Firma, Büyükkarcı Şirketler Grubu olarak Işıkkent, Aliağa, Kemalpaşa ve Soma’da Ford Cargo ile Otokar-Fruehauf  satış ve Ford ağır ve hafif ticari araçların servisi, Lassa ve Bridgestone lastik satışı, Alcoa ağır ticari jant satışı, akü ve tam donanımlı lastik servisleriyle ağırlıklı olarak “ağır ticari” sektörüne hizmet veriyor. Büyükkarcı Grup, Işıkkent, Kemalpaşa, Aliağa Ford Cargo ile Otokar-Fruehauf, satış, servis, yedek parça, 2.el satış, sigorta hizmeti veren İzmir bölgesinde tek yetkili bayi konumunda bulunuyor.  

Altınordu 40 yıllık birikimini sergileyecek

Altınordu Treyler sahip olduğu 40 yıllık bilgi birikimi ile üretimini yapmakta olduğu lowbedleri TIR EXPO’da sergileyecek. Son yıllarda lowbed üretiminde Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerini arttıran Altınordu, müşterilerine geniş yelpazede özel çözümler sunuyor ve yurt içinde sektörün gelişmesine katkıda bulunurken "global oyunculukta" hak ettiği yeri alıyor.

Mercedes-Benz Türk, 6 farklı çekici ile TIR Expo Fuarı’nda

Çekici segmentinde geniş ürün portföyü ile pazarda liderliğini sürdüren Mercedes-Benz Türk, ‘farklı ihtiyaçlara - farklı ürünler’ yaklaşımını vurgulayarak, Actros ve Axor model 6 farklı çekicisi ile yer alacak. 

1967 yılında Daimler-Benz AG’nin yüzde 36 ortaklığı ile Otomarsan ünvanıyla İstanbul'da otobüs üretmek için kurulan Mercedes-Benz Türk, 1986 yılında Türkiye'nin büyüme potansiyeline paralel olarak İç Anadolu ili Aksaray’da kamyon fabrikasını kurdu. 807 milyon euroyu aşan yatırım hacmiyle Mercedes-Benz Türk A.Ş. bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olarak 5 binin üzerinde personel istihdam ediyor. Mercedes-Benz Türk, TIR EXPO’da Actros 1941, Axor 1836 LS, Actros 1844, Actros 1844 LS, Actros 1841 SNRL ve Axor 1840 araçlarını sergileyecek.                                 

 

Seyit Usta, ADR sertifikalı konteynerlerini de sergileyecek

Konteyner taşıyıcıdaki uzmanlığı ile öne çıkan Seyit Usta, fuarda; 20 ft. hafifletilmiş ADR’li Tank konteyner Taşıyıcı, 40 ft / 45 ft Yeni nesil deve boyunlu Gooseneck Kılçık Konteyner Taşıyıcı, 40 ft / 45 ft Yeni nesil deve boyunlu Gooseneck Teleskobik Konteyner Taşıyıcı Gensetli, 20 ft Damperli Tipping) Konteyner Taşıyıcı,  sergileyecek. Seyit Usta Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Arslan, gelecek yıl yeni fabrikayla birlikte üretim kapasitelerini artıracaklarını ve konteyner taşıyıcı dışındaki ürünleri de üretecekleri bilgisini verdi.

Intermobil,  güçlü markalarıyla orada olacak

60 yıldır otomotiv sektöründe hizmet veren İntermobil, birbirini tamamlayan markaları ile fuarda yerini alacak. Wabco, Hella ve Valx ürünleriyle öne çıkacak olan İntermobil, treyler ekipmanlarındaki yeni teknolojileri ziyaretçilere tanıtacak. Treyler fren sistemlerinde Türkiye’de yüzde 84 pazar payına sahip Wabco, RSS (Devrilmeyi Önleyici Sistem), IVTM - Tire Pressure Monitoring (Lastik Basınç Göstergesi), TailGUARD (Geri manevra güvenlik sistemi), Optiload (Yük dengeleme sistemi), OptiTurn (Viraj yönetim sistemi), OptiLevel (Treyler seviye sistemi) ve OptiFlow (Rüzgar Paneli) sistemlerini sunuyor. Avrupalı treyler dingil üreticisi Valx’i fuarda sergileyecek olan İntermobil’in diğer bir ürünü de treyler aydınlatma sisteminde dünyanın önde gelen markası olan Hella ürünleri de stantta yer alacak.

 

Yalçın Dorse low-bedlerini konuşturacak

2 akstan 10 aksa kadar lowbedlerin yanı sıra 50 metreye kadar açılan ve bölünemez uzun yüklerin transferi için kullanılan çok özel platformlar üreten Yalçın Dorse, 36 yıldır Türkiye’nin ve bölgenin ihtiyacını karşılıyor. Yalçın Dorse’nin fuarda sergileyeceği 8 akslı lowbed yarı römorkun arka 7 aksı, çekici ile otomatik veya çekiciden bağımsız uzaktan kumanda ile yönlendirilebiliyor. Hidrolik süspansiyona sahip aracın yükleme platformu ise 13.5 metreden iki kademe iken 33 metreye kadar uzayabiliyor.

Fuarda sergilenecek bir diğer araç ise uzar platform. Enerji ve inşaat sektöründe kullanılan rüzgar gülleri parçaları, beton kirişler ve direk gövdeleri gibi boyları 50 metreye kadar ulaşan yükler için 17 metreden 3 kademe uzayarak 44.5 metreye bulan bir platform sergiliyor. 4 akslı platformun tüm aksları döner tablalar ile yönlendirilebiliyor ve kolay uzatma modu ve uzamış halde iken sehim yapmayan şasisi ile göz dolduruyor.

5 akslı tam düşük lowbed ise hem ağır hem yüksek yüklerin taşınması için dizayn edilmiş. 3 parçadan oluşan yarı modüler bir lowbed. Mevcut havuzu 60 cm yüksekliğinde ve teknik olarak 100 ton taşıma kapasitesine sahip. Ancak farklı ihtiyaçlar için daha alçak veya daha yüksek havuz ile değiştirilebilir olması ve deve boynunun ayrılarak önden yükleme imkanı aracı diğer lowbedlerden farklı kılıyor. Tüm aksların yönlendirilebildiği lowbed hidrolik süspansiyona sahip.

Bir diğer araç 6 akslı ve yine tüm aksları yönlendirilebiliyor. Çift uzama yetisine sahip aracın platform boyu 12 metreden 30 metreye uzuyor. Üstün mabevra kabiliyeti genel proje taşımacılığı için ideal.

Avrupa da kullanımı çok daha yaygın olan ve Türkiye’de  trendi yükselen hafif ancak yüksek yüklerin transferi için ideal 2 akslı hidrolik yönlendirilir tam düşük lowbed tamamen standart ölçülerde üretilmiş. Avrupa’da izinsiz olarak dolaşabilecek lowbed ayrıca 5 bin 130 mm uzayabiliyor. Ayrılabilir deveboynu sayesinde yüksek tarım makinalarını da taşıyabilen lowbedin platform yüksekliği sadece 38 cm.