Kaan Saltık başkanlığındaki TREDER heyeti, 8 Mart Perşembe günü BPW’nin Gebze Fabrikası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. TREDER üyelerinin tamamına yakının katıldığı ziyarette,  BPW Avrupa Satış Direktörü Dietmar Böser ve BPW Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Akbaş sektöre verilen katkılardan ötürü dernek adına Başkan Kaan Saltık’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
BPW Avrupa Satış Direktörü Dietmar Böser, ziyaret kapsamında gerçekleşen toplantıda bir konuşma yaparak, Türkiye treyler pazarının son yıllarda düşüş yaşamasına karşın Avrupa’nın 4. büyük pazarı olmaya devam ettiğini söyledi. Böser, Türkiye’nin ikinci sıraya çıkabileceğini, arada rakamsal olarak büyük farklar olmadığını söyledi. Türkiye’nin yüksek potansiyeline olan inançlarının devam ettiğini belirten Böser, BPW’nin geçtiğimiz yıl yine çift haneli büyümeyi başardığını kaydetti.
 

BPW 500 bin aks üretti

Yılda 500 bininin üzerinde aks üretildiğini ve 1,373 milyar Euro gelir elde edildiğini söyleyen Böser, gelirlerin yüzde 60’ının akslardan, yüzde 30’unun ticari ürün ve servis hizmetleri ile elde edildiğini ifade etti. Böser, “Satışlarımızın coğrafik dağılımı ise; yüzde 76’sı Avrupa’dan. Avrupa’yı ifade ederken Rusya ve Türkiye’yi dahil ediyoruz. Yüzde 17,8’i Avustralya, Yeni Zellanda ve Asya’dan. Yüzde 6.2’si ise geri kalan Afrika ülkelerinin de dahil olduğu kalan ülkelerden” dedi. Böser, geçen yıl treyler sektörünün en çok artışı Rusya’da gerçekleştiğini vurguladı.
Teknolojik yeniliklerin bilgisini de veren Dietmar Böser,  “Yeni ürünümüz olan ECO Disc TS2’nin saha testlerine başladık ve bu yılın sonunda üretime geçeceğiz, gelecek yıldan itibaren de satışa sunacağız. Damperli araçlar için de kullanılan ECO Air Compact HD ürünümüz Türkiye’de 5 + 3 yıl garantisi ile sunuluyor, bu ürün özel lazer teknolojisiyle üretiliyor.” diye konuştu.
 

Alüminyum poyra

Alüminyum tanker gibi ağırlık hassasiyeti üst seviyede bulunan araçlar için,  9 tonluk özel alüminyum poyra üretildiğini belirten Böser, söz konusu poyra ile üretilecek aksın, fuarda tanıtımını hedeflediği makas ile birlikte alanındaki en hafif ürün olacağı iddiasında bulundu. Böser, yeni alüminyum poyra hakkında şunları söyledi: “Aks başına 18 kg daha hafiflik sağlandı set başına bu 54 kg çıkmaktadır. Bu da daha fazla yük taşıma anlamına geliyor. Ürün diğerlerine göre daha pahalı olmasına karşın kendisini bir yıl içinde amorti edeceği düşünülmektedir.”
 E-mobilty çalışmaları ve  SAP ile de işbirliği yaptıklarını belirten Böser, inovasyon laboratuvarı oluşturduklarını burada genç mühendislerin yeni fikirler geliştirdiğini söyledi. 


TREDER Başkanı Kaan Saltık ise Türkiye treyler pazarı ile ilgili yaptıkları araştırmaları aktardı. TREDER üyelerinin pazarın yüzde 61’ine sahip olduğunu açıklayan Başkan Saltık, Türkiye’de yılda 26 bin adet treyler (ihracat + iç pazar) üretildiğine işaret etti.
Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Saltık, “BPW’ye sektöre verdiği destekten ötürü, sektör adına teşekkür ediyorum. Bizleri bu yolda hiç yalnız bırakmadılar. BPW’nin Türkiye’de üretime geçmesinin önemini her zaman dile getiriyoruz.” şeklinde konuştu.