Treyler Sanayicileri Derneği’ne (TREDER) katılımlar devam ediyor. TREDER’in 24’üncü üyesi Adakon Treyler Servis ve Proje Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti oldu. Adana’da hizmet veren Adakon Treyler, damperli treyler, sal treyler, araç üstü kova, silobas, tenteli treyler, lowbed, tarım römörku ve özel amaçlı taşıyıcı üretimi gerçekleştiriyor. Treyler sektörünün yükselen firmalarından biri olduklarını anlatan Adakon Treyler Genel Müdürü Yasin Sakarya, TREDER’i yakından takip ettiklerini ve derneğin sektöre çok güzel hizmetlerinin bulunduğunu söyledi.

Adakon Treyler Genel Müdürü Yasin Sakarya, firmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“2013 yılında Adana Merkez Seyhan ilçesinde 300 metrekare bir işyerinde tadilat ve tamirat amaçlı kurulan Adakon Treyler 3 yıl gibi kısa bir sürede tüm alt yapı, mühendislik ve yetki belgelerini tamamlayarak 2015 yılında ilk yarı römork imalatını gerçekleştirdi. Yasin Sakarya ve İbrahim Çebiç ortaklığıyla kurulan Adakon, ismini de Adana (Yasin Sakarya) ve Konya (İbrahim Çebiç) illerinin ilk üç harfinden alıyor.

“Proje ve imalat kalitesini ön planda tutarak 2021 yılına 20 bin metrekare alana sahip bir fabrikada, yıllık 250 adet treyler üretim kapasitesine çıkıp, büyük bir başarıya imza atarak ilerliyor. Gerek hafifliği gerekse malzeme kalitesinden dolayı yurtiçi pazarında, kullanıcıların beğenisini kazanmış, sektörün parlayan yıldızı oldu.

Nakliye ve lojistik alanında her daim önem arz eden tonaj problemi Adakon Treyler’in önem verdiği konuların en başında geliyor. Kapaklı damper ürün gamında sektörün en hafif damperli treylerini, yüksek tonaj garantisi ile yapmayı başararak, ülkemizin zor ekonomik çalışma şartlarında gece gündüz demeden çalışan nakliyecilerimize derin bir nefes aldırdık. Yakıttan sağladığı tasarruf ve nizami kurallar içerisinde daha fazla yük yükletme özelliği sayesinde bir nebze de olsa kazançlarına katkıda bulunuyoruz.

Adakon Treyler ailesi olarak bundan sonraki hedefimiz 2021 yılı itibari ile robotik kodlama ve robot kolları teknolojisi ile , mevcut makine parkurunu hem nitelik hem de nicelik bakımından yenileyerek imalat kalitesini azami seviyeye çıkarmak, böylelikle kendini rakip gören ve kendiyle yarışan bir firma mantığında çok daha hafif ve çok daha dayanıklı ürünler üretmek olacaktır .Bu gelişmeler paralelinde yurt içi pazarında belirli bir payı aldıktan sonra yurtdışında kendini göstermek dış piyasada da markalaşmak, her imalatçının olduğu gibi bizim de hedeflerimiz arasında olacaktır.”