Hem iş hem de özel hayat için sunulan Proace City, esas olarak SUV’un özelliklerini daha uygun fiyatlara sahip olmanız için bir alternatif sunuyor.

Bu amaçla müşterilerinin konfor, hacim, ekonomi ve güvenlik açısından karşılaması bekleniyor. Özellikle son yıllarda SUV modellerine yönelik talep artışı, Proace City’nin de ana felsefesini oluşturuyor. Şimdi Proace City’nin özelliklerine biraz daha yakından bakalım.

Segmentinde tek “5 yıl 150 bin km garanti”

Proace City’nin Dream, Flame X-Pack ve Passion X-Pack olmak üzere 3 farklı donanım piyasaya sunuluyor. Yansıtmalı renkli gösterge ekranı, bütün versiyonlarda standart olarak sunulan akıllı telefon entegrasyonu, Flame X-Pack ve Passion X-Pack’te yine standart olarak bulunan panoramik cam tavan gibi bir çok özellik bulunuyor.

821 kg taşıma 775 litre bagaj kapasitesi

Proace City, bir SUC’dan çok daha fazla taşma kapasitesi ve bagaj hacmi sunuyor. 821 kg taşıma kapasitesi ve 1000 kg’lik römork çekme kapasitesiyle, 775 litre ve arka koltuklar katlandığında 1414 litre olan bagaj hacmiyle farkını otomobillerle olan farkını ortaya koyuyor. 4,403 mm uzunluğa, 1,880 mm yüksekliğe, 1,848 mm genişliğe ve 2,785 mm dingil mesafesine sahip Proace City, şehir kullanımları açısından gayet makul ölçülerde.

Güvenlik sistemleri ileri düzeyde

Sonda söyleyeceğimiz sözü baştan söyleyelim, Proace City, ileri düzeyde güvenlik sistemleri ile donatıldı. Binek otomobillerde bulunan son aktif güvenlik sistemlerini ve sürücü asistan sistemlerini kullanan Proace City, bu yönüyle kullanıcılarından tam not alacak.

Proace City’de otomatik frenleme yapan yaya algılama özellikli ön çarpışma önleyici, trafik işareti algılama sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi, otomatik yanan uzun farlar, römork savrulma kontrol sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve akıllı park destek sistemi gibi özellikler yer alıyor. Şimdi bunları detaylı şekilde anlatalım.

Yaya Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem, önünüzde akan trafikteki diğer araçları veya yayaları tespit etmek için bir kamera teknolojisi kullanıyor. Çarpışma ihtimali tespit edilmesi durumunda sürücü belli şartlarda uyarılıyor ve belli şartlarda fren asistanı devreye alınıyor.

Trafik İşareti Algılama Sistemi, öndeki trafik işaretlerini izleyerek mevcut hız sınırı veya sollama yasakları gibi bilgileri TFT sürücü ekranında net bir şekilde görüntüler. Trafik işaretleri göstergesini takip etmediğinizde sistem uyarı veriyor.

Yorgunluk Tespit Sistemi, ortalama 65 km/sa hızın üzerinde 2 saatten uzun süre mola vermeden seyahat edildiğinde sürücüyü dinlenmesi için uyarıyor.

Şerit Takip Sistemi belli şartlarda önünüzdeki yolda yer alan şerit işaretlerini

algılamak için bir kamera kullanarak araç, sinyal lambası devreye sokulmadan şeritten ayrılmaya başlarsa sürücüyü belli şartlarda uyarır ve istem dışı şeritten çıkmayı önlemeye çalışıyor.

Hız sınırlayıcı ise belli şartlarda sürücü tarafından önceden ayarlanmış bir hız sınırının üzerindeki hızlanmaya engel oluyor. Önceden ayarlanmış hız, çoklu gösterge ekranında gösterilir ve araç bu hızı aştığında sürücüyü uyarır.

Otomatik Yanan Uzun Farlar; belli şartlarda trafikte seyreden bütün araçlar için gece sürüşü sırasında görünürlüğü optimize etmek üzere tasarlanmış.

Bir kamera karşıdan gelen araçların ışıklarını ve önde seyreden trafiği algılarken, aynı zamanda yol ışıklarının parlaklığını da izlıyor. Daha güvenli gece sürüşü için uzun ve kısa far arasında otomatik olarak geçiş yapıyor.

Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, belli şartlarda öndeki araçla önceden belirlenmiş minimum mesafenin korunmasını sağlıyor. Mesafe azaldığında sistem hızı düşürüyor. Mesafe tekrar artarsa sistem, seçtiğiniz seyir hızına dönene kadar araç hızını kademeli olarak arttıracak. 30 km/sa ile 180 km/sa arasında çalışır ve otomatik vites araçlarda tamamen durdurma özelliği vardır. Manuel Viteste: 30–160 km/sa arası Otomatik viteste: 30–180 km/sa arası (Manuel viteste 30 km/sa altındaki hızlarda devre dışı kalır.)

TSC, gerektiğinde römorkun titreşimlerini sönümlemek veya araç hızını daha güvenli bir seviyeye düşürmek için bir römork sabitleyici düzeneği içeriyor. Yalpalamayı, hızlanmayı ve yönü algılayan sensörlerle TSC, savrulmayı engellemek için yavaşlama kontrolünden ve yalpalama momentinden yararlanıyor.

Geniş iç hacim, kabinde ferahlık sağlıyor

Araç geniş iç hacmi sayesinde birçok alanda saklama ve kullanım alanları açılmış. Bagaj kapısında yukarı açılabilir cam, ön koltukların arasındaki konsol, ön koltukların arkasındaki katlanır masalar, arka yan camlarda güneşlik, arka koltuk zemin saklama gözleri ve aracın bagaj tavanına entegre saklama alanı ile çok yönlülüğü artırıyor.

Sürüş konforun ve ekonomi vaat ediyor

Proace City’nin test sürüşünü gerçekleştirdiğimiz 130 HP ve 300 Nm’lik 1.5 litre dizel motoru ile 8 ileri otomatik şanzımanı sürüş konforunun yanı sıra ekonomi vaat ediyor. Aracın fabrika değerleri; 114 g/km CO2 emisyon salımı olan aracın, 100 km’de tüketimi ise 4.4 litre. 0-100 km/s hızlanmasını 11.1 saniyede tamamlayan 130 HP’lik Proace City, 183 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Proace City’nin her iki motor seçeneği de, hem şehir hem de şehir dışı sürüşlerde ideal bir performans sunuyor.

Aracın yalıtımı diğer ticari araçlara göre oldukça başarılı. Ses izolasyonu gayet başarılı. Önde MacPherson süspansiyon bağımsız süspansiyonlar kullanılmasına karşın, ticari araçlarda alıştığımız gibi arkada normal süspansiyon sistemleri kullanılmış. Bu nedenle arka yolcular yolu daha fazla hissediyorlar.

Dijital ekranlar, gelişmiş teknolojiler

Proace City standart olarak sunulan 8 inç dokunmatik multimedya ekranıyla birlikte araç içerisindekilerin hareket halinde de her zaman bağlantıda olmaları sağlanıyor. Sade ve kolay kullanıma sahip kontrolleri dokunmatik sahip ekran, Apple CarPlay ve Android Auto ile akıllı telefonun kolayca entegre edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda Bluetooth ve USB bağlantıları da bulunuyor. Kullanıcılar yine standart olarak sunulan akıllı telefonlarını kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi ile de şarj edebiliyorlar.

Cam tavan fark yaratıyor

Test ettiğimiz Passion X-Pack modelinde panoramik cam tavan aracın iç mekan ambiyansına çok değer katıyor. Özelikle gece sürüşlerinde farklı ışık seçenekleriyle, yolculuklar daha keyifli hale geliyor. 3 Parça Bağımsız katlanabilir arka koltuklar, çift bölgeli otomatik Klima yine ailecek yapacağınız seyahatleri keyifli hale getirecek özelikler.

İki bagaj açma seçeneği

Proace City’de tercih edilen versiyona göre bagaj kapısında yukarıya açılan cam kapak, elektronik park freni, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, 180 derece geri görüş kamerası gibi özellikler de bulunuyor.

Segmentinde tek kez Yansıtmalı Renkli Gösterge Ekranına (head-up display) da sahip olan PROACE CITY, önemli verileri ekrana aracın camına yansıtarak sürüş konforunu ve güvenliğini artırıyor. Yansıtmalı renkli gösterge ekranına hız limitleri, mevcut hız ve güvenlik uyarıları renkli ve okunaklı bir biçimde sürücüye aktarılıyor.

Tüm Yeni Proace City Versiyon Fiyatları

Versiyon TE 2021 MY Fiyatları (TL)

1.5 D 100 HP Dream 222.150

1.5 D 130 HP Dream A/T 247.200

1.5 D 130 HP Flame X-Pack A/T 270.450

1.5 D 130 HP Passion X-Pack A/T 283.900