Tırsan ve Hüner Global Lojistik arasında 11 Haziran’da gerçekleşen teslimat törenine; Tırsan, Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Hüner, Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Arda Hüner ve Genel Müdür Ercan Kulaksız katıldı.

Çetin Nuhoğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, Hüner ile işbirliklerinin ilk kurulduğu 1995 yılı ile başladığını ve bugünlere geldiğini söyledi. Bugüne kadar bin adetlik araç teslimatı yaptıklarını söyleyen Nuhoğlu, Hüner’in bugüne kadar kazandığı ivmenin önemine vurgu yaptı.

BİR AMACA KOŞUNCA BU BAŞARILAR GELİYOR

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Hüner Global Lojistik Genel Müdür Ercan Kulaksız’ın müşterilerin ısrarla Tırsan istediği şeklindeki sözleri üzerine Tırsan özelinde bir değerlendirme yaptı. Nuhoğlu,

“1977 yılından beri şirketin başındayım. 43 yılıdır pazar lideri olmak, müşteri memniyetini sürdürmek en önemli konudur. Büyüklük adetle olmuyor. 1998’de Avrupa’da üretime başladık ve inanılmaz bir başarı gösterdik. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da müşteri memnuniyetinde en öndeyiz. Marka bilinirliğinde Avrupa’da ilk 3’teyiz. 250 bin adet treyler üretildiği bir yerde 25 bin 30 bin adet satmak önemli değil, ancak Türkiye’de pazar liderliğini sürdürmek ve müşteri memnuniyeti devam ettirmek çok önemli. Bu iş birtakım oyunudur tanımlanmış bir vizyon oyunudur. Bir amaca koşan yapı kurulunca başarı olur. Bu anlamda Tırsan ile gurur duyuyorum. İhracatta da önemli işler yapıyoruz. Otomotiv patentinde üçüncü bütün şirketler sıralamışında 9’uncu sıradayız. Treyler sektöründeki ilk Ar-Ge merkeziyiz ve yatırımlarımız da devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Nuhoğlu yurtiçi taşımacılıkta ihalelerde Tırsan’ın tercih nedeni olduğunu belirterek, “Gerekçesi de aracın daha az yakıt yakması, daha uyumlu olması ve bakımlarının daha az olmasıdır. İkinci önemli kriter de toplam alım maliyeti ve ikinci el değeridir. İkinci elde en değerli üründür” dedi.

Teslim edilen araçlarla ilgili bilgi veren Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, teslimatların  Ağustos Eylül aylarında tamamlanacağını söyledi. Tırsan Multi Ride treylerlerin farklı çekçilerle kullanılmaya olanak sağlayan çok fonksiyonlu araçlar olduğunu aktaran Erkoç, Hüner’in tren yüklemeli modelleri tercih ettiğini belirtti.

İLK 5'TEYİZ VE İLERLEMEK İSTİYORUZ

Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Arda HünerArda Hüner, 25 senedir Tırsan ile devam ettiklerini belirterek, “Biz Tırsan’da kalmak onlar da bizimle kalmak için gayret gösteriyor” dedi ve karşılıklı güvene vurgu yaptı. Tırsan’ın uluslararası rakipleriyle gösterdiği rekabet başarısına da vurgu yapan Arda Hüner, yatırım ve firmalarının urumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçen yıl bir yatırım yapamadık. 2020 yılında büyük adetli yatırım yapma gereksinimi duyduk. Sefer sayılarında sektörde ilk beşteyiz. Bulunduğumuz yeri korumak ve daha ileri gitmek için bu yatırı yapıyoruz. Yatırımın yüzde 65’i kapasite artırımı, yüzde 35’i yenileme şeklinde oldu. Büyük bir aileyiz, 500 çalışanımız var. Hedeflerimiz büyük. 2023 yılında sedece treylerde bin adede ulaşacağız.”

 Arda Hüner, Almanya ve İtalya ağırlıklı çalışan bir firma olduklarını belirterek Polonya, Yunanistan ve Baltık bölgesine yapılacak yatırımlarla destinasyon sayısını 9’a çıkaracaklarını söyledi. Hüner, “Avrupa’da daha büyük depolara, daha geniş ekiplere ulaşacağız. İtalya’daki depomuzu 5 kat büyüttük. İtalya’da açık ara pazar lideriyiz. Bütün İtalya taşımalarının yüzde 12’sini yapıyoruz. Fransa’ya kadar bütün ülkelerde varız demek istiyoruz. Biz 6 ülkeye çalışırken rakiplerimiz 30 ülkeye çalışıyorlar. Avrupa’yı kapsadığımız zaman diğer bölgelere de yatırım düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

350 MİLYONLUK YATIRIM LİRALIK YAPACAĞIZ

Hüner Global Lojistik Genel Müdür Ercan Kulaksız, bu alımla birlikte bugüne kadar 1.300 adetlik treyler alımı yapmış olduklarını belirtti ve bu yatırım kararının pandemi öncesi alındığını ancak yaşanan durum nedeniyle ertelemek durumunda kaldıklarını söyledi. Kulaksız, yatırımla ilgili şunları söyledi:

“45 milyon euroluk bir yatırım kararımız olmuştu ancak ötelemiştik. Yeni normalleşmeyle tekrar start verıelim dedik. 500 treyler 300 çekicilik bir yatırım kararı aldık. Bu 350 milyon liralık bir yatırım demektir. Yatırımlarla birlikte 500 çekici 800 treyler rakamına ulaşacağız.”

Tırsan tercihleriyle ilgili de konuşan Kulaksız, “25 yıllık bir Tırsan tecrübemiz var. Başka bir marka olmadı. Araçların işletme ve toplam alım maliyeti ve Tırsan’ın çözüm odaklı olması nedeniyle tercih ettik. Müşterilerimizin de ısrarla Tırsan olması yönünde baskıları vardı. Müşteriler araçlar geldi mi demiyor Tırsan’lar geldi mi diyor. Hüner müşteri odaklı bir firma, müşterisi için her şeyi yapıyor” şeklinde konuştu.