Barsan Global Lojistik firmasına verilen araçların hepsi mega tipinde ve çift katlı yüklemeye uygun özel yapım araçlardan oluşuyor. Araçlarla ilgili bilgi veren Daf-Tırsan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun, tenteli araçların; perdeli, kayar çatı sistemli, çatı kaldırmalı, yanların ve üstlerin ayrı ayrı açılabildiği ve çift katlı yükleme uygun özelliklerden oluştuğunu belirterek, “Bu araçları özel kılan diğer bir özellik de Türkiye’de ilk defa, Yük Emniyet Sertifikası’na sahip çift katlı treylerler olmaları. Ayrıca frigoda da çift katlı sistemi ilk kez Tırsan olarak sağladık” dedi.    

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da yaptığı konuşmada, Yük Emniyet Sertifikası’nın önemine değinerek, çitf katlı treylerlerde bu sertifikayı Türkiye’de ilk veren firma olduklarının altını çizdi. Nuhoğlu, “Emin değilim ama zannediyorum ki Avrupa’da da ilk firmayız” dedi.   Tırsan 2011’de 3 yeni ürün tanıtacak Satış adetleri ve yeni ürünlerle de ilgili bilgi veren Çetin Nuhoğlu, “2010 yılının son 3 ayını çok başarılı geçirdik. Aralık ayında ise 500 adetlik üretimle rekor kırdık. Ocak ayında da aynı hızla devam ediyoruz. 400 adetlik bir satış gerçekleştirdik. 100 adet de ihracat yaptık. Yıl sonunda 6 bin adetleri yakalayacağımıza inanıyoruz. Frigorifik ürünümüz sunumunu yaptık. Mart ayında da yeni ürünümüzü tanıtacağız. Başka ürün çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene ardarda 3-4 ürün daha çıkaracağız. Tırsan 34 yıldır sürdürdüğü açık ara liderliğini sürdürecektir” diye konuştu.    

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Geyik ise Tırsan ile ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını söyleyerek, “Tırsan’a özel sevgi ve saygım var” dedi. Entegre lojistikte rekabet üstünlüğünü pekiştirmek için ABD, Macaristan, Hong Kong, İspanya ve Fransa başta olmak üzere tüm yurtdışı şubelerinde satın almalara gittiklerini söyleyen Geyik, “Son 5 yıl içerisinde yaptığımız yatırımların tutarı 200 milyon Euro’yu aşmış bulunuyor. Yine krizin en ağır hissedildiği 2009 yılında bile yatırımlarımızdan geri adım atmadık. Biz bir Türk şirketiyiz ama aynı zamanda da küresel bir oyuncuyuz. Yaptığımız cironun yaklaşık yüzde 65’i yurtdışı operasyonlarımızdan elde ediyoruz” şeklinde konuştu.   Her başarılı lojistikçinin arkasında Tırsan vardır Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Geyik, tercihlerinin neden Tırsan olduğunu ise, “Her başarılı nakliyecinin arkasında mutlaka Tırsan vardır” diye açıkladı.   Tırsan Ocak’ta farkı açtı Tırsan ocak ayı verilerine göre pazar payını artırarak liderliğini devam ettirdi. Tenteli perdeli ürünlerdeki pazar payını yüzde 53,6’lara, platforma açık kasa’da yüzde 47’ye, şasi grubu araçlarda yüzde 58’e, akaryakıt tankerinde yüzde 55’e ve kutu tipinde  yüzde 100’e çıkardı.  Tüm segmentlerdeki pazar payı ise yüzde 55 olarak gerçekleşti.