Tırsan 7 Ocak’ta gerçekleşen online teslimat töreniyle Ak Gıda’ya, 5 adet Kässbohrer Gıda Tankeri teslim etti. Tırsan ve Ak Gıda işbirliği ile geliştirilen araçların teslimatı için yapılan toplantıya Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, Ak Gıda Direktörü Recep Ateş ve Ak Gıda Müdürü Ahmet Doyuk katıldı.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı açıklamada, müşteri ihtiyaçlarını anlamaya, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmaya, katma değerli ürünler piyasaya çıkarmaya çok önem verdiklerini belirterek, yeni ürünün de bu anlayışla geliştirildiğini ve Türkiye’de ve Avrupa’da tek olduğunu söyledi.

NUHOĞLU: BU KADAR AVANTAJI BİR ARADA SUNAN BAŞKA BİR ÜRÜN YOK

Müşteri ile birlikte geliştirilen ve yüksek Ar-Ge çalışmaları gerektiren ürünleri ortaya çıkarmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Nuhoğlu, Kässbohrer Gıda Tankeri’nin de böyle bir ürün olduğunu ve alanında deneyimli iki firmanın bir araya gelmesiyle ortaya çıktığını söyledi. Nuhoğlu, “Tırsan olarak Avrupa’da 7 kategoriden de ödül alan tek treyler firmasıyız ve 4 birinciliğimiz var. Ayrıca patent sayısında en öndeyiz. Tüm arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Avrupa’da bu seviyede kullanıcısına avantaj sağlayan başka bir ürün yok. Önceliğimiz Ak Gıda’nın ihtiyaçlarını karşılamak daha sonra Türkiye’deki firmalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak nihayetinde yüksek adette ihracat yapmaktır” ifadelerini kullandı.

Nuhoğlu, 2020 yılı hedeflerini tutturduklarını, 2021 yılında ise 2020’nin üzerinde kapatacaklarını da söyledi.

SÖZEN: TIRSAN İLE BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ak Gıda CEO’su Ali Sözen de 3 yıl önce ABD’de 30 ton süt taşıyan gıda tankeri gördüğünü ve keşke bizde de olsa dediğini söyledi ve “3 yıl sonra bu ürüne Tırsan ile kavuştuk” dedi. Tırsan ve Ak Gıda yetkinliğinin birleşmesi sonucu böyle bir ürünün ortaya çıktığını söyleyen Sözen,

“Türkiye’de en fazla süt toplayan ve hijyen konusunda bilgi birikimi en fazla olan firmayız. Tırsan da sektörünün en azman firması. İki şirket bir araya geldi ve bu proje gerçekleşti. Ar-Ge çalışması 1 yıl sürdü. Sacların dayanıklılığı, Türkiye’nin zorlu yollarında ne kadar dayanacağı test edildi. Tüm bu çalışmaların sonucunda lojistikte yeni bir dönemi başlatmış olduk. Artık sütlerimizi treylerimizin düşük ağırlığı ve yüksek taşıma kapasitesiyle taşıyacağız. Bu sayede her 6 taşımada 1 taşıma tasarruf elde edeceğiz. 4 bin 500 kilometre daha az yol yapmış olacağız” açıklamasında bulundu.

ATEŞ:6 ADET DAHA KÄSSBOHRER GIDA TANKERİ ALACAĞIZ

Ak Gıda Süt Alım Direktörü Recep Ateş, firma olarak her gün 170 araçla 700 noktadan süt topladıklarının bilgisini vererek, “Mevcut araçlarla en fazla 20-25 ton süt taşınabiliyor. Biz 4.5 ton daha fazla süt taşıyacağız. 2021 yılında ilave 6 araç daha almayı planlıyoruz. Amacımız birim kilometre başına süt miktarını artırmak” dedi.

DOYUK: YÜKSEK HİJYEN STANDARDI

Ak Gıda Müdürü Ahmet Doyuk ürün hakkında teknik bilgiler verirken yeni gıdatankerinin hijyen özelliklerine vurgu yaptı. Isı yalıtımını sağlamak için 50 mm poliüretan ile kapladıklarını ve paslanmaz sac kullandıklarını söyleyen Doyuk, kaynak kalitesinin çok önemli olduğunu çünkü bu sebeple bakteri oluşabildiğini belirterek Tırsan’ın yüksek kaynak kalitesinin bu noktada en iyi sonucu verdiğini söyledi. Doyuk, Tankerin her noktasının en etkin şekilde yıkanması için 9 noktada Sip başlığı taktıklarını ve kör nokta kalmadığını belirtti.