Yeni Tırsan Kamyon Üstü Damper, fark yaratacak yeni tasarımı ve donanımları ile 10 Haziran Çarşamba günü Tırsan Adapazarı Fabrikasında yapılan basın lansmanı ile sektöre tanıtıldı. Basın lansmanı, Tırsan Yurtiçi Satış Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız, Pazarlama ve Ürün Yönetimi Koordinatörü Volkan Oflaz, Ürün Geliştirme Müdürü Yasemin Uzçakar ve Ürün Sorumlusu Ozan Sinal’ın katılımı ile gerçekleşti.

Rusya’da yatırıma devam eden tek marka

Etkinlikte, Pazarlama ve Ürün Yönetimi Koordinatörü Volkan Oflaz Tırsan’ın yeni projeleri, hedefleri ve Tırsan Rusya Tula fabrikasındaki üretim gücü ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Tırsan’ın şu anda Rusya’da yatırıma devam eden tek marka olduğunun altını çizen Oflaz, 2009-2014 döneminde Rusya’da 11 milyon Euro’luk yatırım yaptıklarına değindi. Made In Russia konsepti ile üretime devam ettiklerini vurgulayan Oflaz, “Rusya’da yatırımlarını bırakan, kapıyı kapatan firmalar var. Tırsan Rusya’da yatırım yapmaya devam ediyor.  Rusya dünyanın 8’de biri. Tüm Rusya’da aynı anda bir şey yapmaktansa bölgelerdeki müşterilerin listesini çıkarıp, müşterilerimizi tek tek ziyaret edip, müşteri yönetimine dönmüş durumdayız. Biz oradayız. 2019 yılında petrol tekrar kaybettiği  yerlere gelecek. Rusya eski nefesine kavuşacak” dedi.

İki bölge 7 kanaat önderi

Ürün Sorumlusu Ozan Sinal’ yaptığı sunumda, Yeni Tırsan Kamyon Üstü Damper aracının öne çıkan özelliklerini sektör basını ile paylaşarak, basının sorularını cevapladı. Kamyon Üstü Damperi geliştirirken 2 farklı bölgeden 7 kanaat önderiyle görüştüklerini belirtti. Sinal, kanaat önderlerinin özellikle devrilmeyi önleyici ve hidrolik aksam ile ilgili talepleri olduğunun altını çizdi. Sinal, Tırsan Kamyon Üstü Damperi geliştirirken; aşırı yük altındaki yorulmaları, devrilme mili üzerindeki yorulmaları, yanal gerilme, arka kapak dayanım testleri yaptıklarını söyledi. Body-Fix  uygulamaları sayesinde küvet ve alt şasi arasındaki denge ve dayanıklılığı güçlendirdiklerini anlatan Ozan Sinal, bilgisayar simülasyonu sonuçları doğrultusunda 2 adet prototip geliştirdiklerini söyledi. Prototip araçlarda öncelikle fiziki doğrulama testleri, dinamik kaldırma ve boşaltma testleri, yanal dayınım testleri gerçekleştirdiklerini anlatan Sinal, “Tırsan Kamyon Üstü Damper yeni kasa tasarımı ile ilgili 3 patent başvuru yaptık. Kamyon üstü damper projesi 6 aylık  süre zarfında başarıyla tamamlandı” dedi.

Devrilmeyi önleyici tasarım

Aracın ağırlık merkezinin rakiplere göre 140 milimetre daha aşağıda olmasının devrilmeyi önlemede önemli bir rol üstlendiğini anlatan Sinal, “Biz ağırlık merkezini aşağı çekerek yükün yol şartlarına daha uygun hale getirdik.  Yeni araçta güçlendirilmiş üst kemer, yüksek dayanım sağlandı. Cıvatalı çamurluk sacı sayesinde çamurluk kaynaksız olarak değiştirilebiliyor. H tipi silindir düz duvar yapısından dolayı silindire gelen yük kuvveti azaltılarak operasyon güvenliği artırıldı. Altıgen kilit tasarımı sayesinde kolay ve güvenli kilitleme sağlandı. Yeni muavin şasi tasarımı da devrilmeyi önlüyor. Body-fix ile seyir halinde güvenlik  sağlanıyor.”

5 binlik pazarda 250 adetlik hedef

Türkiye’de yarı römork pazarının 2 bin 500 kamyon üstü damperin ise 5 bin adetlik bir Pazar büyüklüğüne sahip olduğunu anlatan Sinal, Tırsan’ın yıl sonuna kadar 250 adet satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Tırsan’ın geçtiğimiz yıl 985 adet yarı römork satışı gerçekleştirdiğini de ifade eden Sinal, “Taşımacılık sektörünün her aşamasında müşterilerine ve pazara yön veren Tırsan, Yeni Tırsan Kamyon Üstü Damper ile inşaat sektöründe de müşterilerini, rakiplerinden bir adım öne taşımaya devam ediyor.

Üretim gücüyle Türkiye treyler sektöründe rakipsiz olan Tırsan, müşterilerinin ihtiyaçlarını, 2009 yılında devreye aldığı Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinde, sahip olduğu mühendislik tecrübesi ve uzman kadrosu ile pazarın beklentilerini en üst seviyede karşılamaktadır.”  dedi.

SARI DAMPERLERE PEMBE YAKALI YÖNETİCİ

Ürün Geliştirme Müdürü Yasemin Uzçakar, damper hakkında şu bilgileri verdi:


Eğimli üst yapı tasarımı ile hızlı aktarım

Yeni Tırsan Kamyon Üstü Damper eğimli üst yapı tasarımı ile müşterisinin taşıdığı her çeşit yükün kolay ve hızlı akmasını sağlarken, güçlendirilmiş üst kemer dizaynı ile dolum işlemleri sırasında yaşanabilecek darbelere karşı küvet yapısına ekstra dayanıklılık sağlamaktadır.

 Patentli arka kapak dizaynı ile güvenli aktarım imkanı

Sahip olduğu hareketli döner mafsallı arka kapak dizaynı ile Yeni Tırsan Kamyon Üstü Damper yükün güvenli şekilde akmasını ve aktarım sırasında doğabilecek hasarlara karşı arka yapısını korumaktadır. Bununla birlikte, güçlendirilmiş ve patentli arka kapak konstrüksiyonu ile kapağın ve kapak hidrolik sisteminin yanal darbelere karşı korunmasını ve en yüksek mukavemeti göstermesini sağlarken, altıgen kilit tasarımı, yükün seyir halindeyken güvenli şekilde muhafaza edilmesi avantajını sunuyor.

Üstün şasi ve küvet çelik yapı

Yüksek mukavemetli çelikten oluşan şasi ve küvet yapısı ile Yeni Tırsan Kamyon Üstü Damper, tüm yük koşullarında en yüksek darbe dayanımı ve yük performansını sağlamakta, müşterilerine daha uzun kullanım ömrü sunuyor.

 Özel Hidrolik Sistemi

Yeni Tırsan Kamyon Üstü Damper, minimum 50 ton kaldırma kapasiteli hidrolik sistemi ile müşterilerine aktarım işlemlerinde üstün güvenlik ve yakıt tasarrufu sağlıyor.