Tırsan yeni ürünü Tırsan Frigo’yu çok sayıda davetlinin katıldığı organizasyonla, Samandıra tesislerinde tanıttı. 65 bin saatlik Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan Tırsan Frigo, Almanya, İtalya gibi ülkelerde test edildi. Ürün geliştirilmesi için müşterilerle birlikte özel çalıştayların yapıldığı ürün, Türkiye ve uluslararası pazarlara yönelik geliştirildi.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, kendileri için çok önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, “Frigo benim en büyük kişisel arzumdu” dedi. Ürünlerin taşıma esnasında yüzde 30 oranında kayıplar yaşanmasından dolayı, soğuk taşımacılığın Türkiye ekonomisi için önemli olduğuna değinen Nuhoğlu, “Bu ürünü yaparken çok büyük emekler harcadık. Testlerini İtalya ve Almanya’da yaptık. En zor test koşullarında test ettik. Bu ürün sadece Türkiye için üretilmedi. Orta Asya, Rusya, Ortadoğu bizim için çok önemli pazarlar.” dedi.

Tırsan Müşteri İlişkileri Yöneticisi ve Stratejik Planlama Sorumlusu Ayşenur Nuhoğlu, Tırsan Frigo’nun tanıtımı için Road Show yapacaklarının bilgisini verdi. Tırsan Frigo’nun Mersin, Hataya ve Antalya’da müşterilerle buluştuktan sonra belli bayilerin lokasyonunda sergileneceğini aktaran Ayşenur Nuhoğlu, frigorifik treyler pazarının 2011 yılında 1000-1200 adetleri bulacağını kendilerinin de pazardan yüzde 30 pay almayı hedeflediklerini söyledi.

Tırsan Frigo için önemli yatırımlar gerçekleştirdeklerini belirten Ayşenur Nuhoğlu, “Önümüzdeki dönemde yeni sürprizlerimiz de olacak.” dedi. Tırsan Ar-Ge Direktörü Orhun Selbes ise araç hakkında bilgeler verdi.  2010 yılının başında frigo fikrinin oluştuğunu ve 1 yılı aşkın süredir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Orhun Selbes, “Bu projede 65 bin saatlik bir ürün geliştirme emeği harcadık. Genel konsepti oluşturduktan sonra tasarıma başladık. 2010 Mayıs ayında ilk prototipimizi yaptık. Daha sonra yol testlerini yaptık, termal performansını, mukavemetini kontrol ettik. Müşterilerle birlikte çalıştaylar düzenledik, onların fikirlerini aldık. Tasarımlarımızı bu fikirlerle geliştirdik. Daha sonra ön seviye dediğimiz aşamaya geldik. Bu aşamada ürünün üretilmesi için ekipmanları, üretimi yapacak elamanlarımızın eğitimini, fabrikamızın kapasitesini, gelişmeye açık alanlarını tespit ettik ve bu aşamaya geldik. Bu aydan itibaren Tırsan frigonun seri üretimine Adapazarı fabrikasında başladık. Bu ürünü ortaya çıkarırken çok sağlam ve mukavemet gücünün yüksek olmasına dikkat ettik.” diye konuştu.

TIRSAN FRİGO Sandviç Panel üretimleri presleme metodu ile yapılıyor. Bu sayede maksimum ısı izolasyonu ve dayanıklılık elde ediliyor. Ana izolasyon malzemesi olarak, düşük nem alma ve ısı iletimi özelliğine sahip DIN EN 13165 normuna uygun Rijit Blok Poliüretan kullanılıyor. İç ve dış katmanda yapışma mukavemeti güçlü, yüksek darbe direncine sahip ve yüksek parlaklıkta özel Gel-coat kaplamalı, kalınlıkları içte 2, dışta 3 mm olan GPR levhalar kullanılıyor. Preslenmiş paneller otomatik makinelerde düşük toleranslarda işleniyor. Taban panelleri EN 283 normuna göre forklift yükü taşıyacak şekilde tasarlanmış, GPR, Poliüretan, ithal plywood ile üretiliyor. Yan duvarlarda tabandan 285 mm yüksekliğe kadar alüminyum koruma şeridi bulunuyor. Yan duvarlara iç darbelere karşı koruma amaçlı, panel orta kısmında 140 mm yükseklikte alüminyum şerit plaka takılıyor.