“Umut Konvoyu – Kanatlanan Tekerlekler”adını taşıyan yardım konvoyunda, yaklaşan kış mevsimi de dikkate alınarak 40 bin kişiye yetecek kışlık giysi, 2 bin kişi için kış şartlarına uygun çadırlar, 10 bin battaniye, 100 bin çocuğa yetecek bebek gıdası, çocuk hastalıklarına karşı 60 bin doz aşı, 350 adet yeni tekerlekli sandalye bulunuyor.

Mercedes-Benz Actros  kamyonlar,  ayrıca iki Mercedes-Benz Sprinter ambulans, 350 tekerlekli sandalye ve üç ay süreyle 70 bin  kişinin ayakta tedavisinin yapılabileceği yedi  mobil sağlık merkezinin de bölgeye nakledilmesini sağlıyorlar.

Umut Konvoyu’nun İstanbul durağında yaptığı konuşmasında Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes “Suriye sınır bölgesindeki kamplarda yaşamak zorunda kalan sivillerin ve özellikle çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için hemen hemen herşey gerekli. Çadır, battaniye ve aşı en çok ihtiyaç duyulan malzemeler. Bu nedenle 11 Mercedes-Benz Actros, bu yardım malzemelerinin  bir an önce yerine ulaşmasını sağlamak için yola çıktı. Daimler’in LOG ve AFAD ile yaptığı işbirliği ile zor durumda olan insanların ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılayarak geleceğe umutla bakmaları için yardımcı olabiliriz” dedi.

Avrupa Türkiye’yi yalnız bırakmamalı

10 yıldır tüm dünyada afet ve kriz bölgelerine acil malzeme yardımı sağlayan LOG Yönetim Kurulu Başkanı Frank Franke ise Türkiye’nin bugüne kadar 2 milyar TL harcadığını buna karşın Avrupa’nın 100 milyon Euro harcadığını dile getirdi. Bu konvoy ile Avrupalıların dikkatini de çekmek istediklerini hatırlatan Franke, Avrupa’nın Türkiye’yi yalnız bırakmaması gerektiğini savundu. Yardım Konvoy’unun Kapıkule Sınır Kapısı’nda 8 saat beklemesini ise koodinasyon eksikliğine bağlayan Franke, daha sonra Gümrük Şefi’nin yardımlarıyla Türkiye’ye giriş yapabildiklerini söyledi.