Etkinlik kapsamında basın mensuplarına gezdirilen 16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu ve 20 metre yüksekliğe sahip yeni Krone Kataforez Kaplama Merkezi’nde şasilere, çevresel etkilere ve paslanmaya karşı en üst düzeyde koruma sağlayan kataforez (KTL) kaplama uygulanıyor. Kumlama ve katodik dip boyaya da maruz bırakılan şasiler bu tesiste en modern şekilde hazırlanıp son kullancılara sunuluyor. Bir şasinin bu tesisteki yüzey kaplama sürecini bitirmesi ise 7 dakikadan daha kısa sürüyor.

Yeni Krone Kataforez Kaplama Merkeziyle ilgili açıklamalar yapan Krone Grubu Genel Müdürü Bernard Krone, “Dünya üzerinde bu tesisimizde kullandığımızdan daha modern bir teknoloji bulunmamaktadır. Tarihimizdeki en yüksek yatırımı yaptığımız bu merkezle Werlte bölgesine olan bağlılığımızı da gösterdiğimizi düşünüyorum. Şasi başına karbon dioksit emisyonunu yüzde 30’dan daha fazla düşüren bu merkez, aynı zamanda yılda 12,6 milyon kilowatt elektrik tasarrufu sağlıyor. Olabilecek en iyi standartlarda, üretim kalitemizi arttırmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Aynı zamanda Hannover’de 20-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan IAA Ticari Araçlar fuarına dair açıklamalar yapan Krone, “Taşımacılık dünyasını zekice bir araya getir ve birinci sınıf katma değerler oluştur; bu yılki IAA Ticari Araçlar Fuarı sloganımız ‘Clever Connections’ bunu temsil ediyor. Yapay zekâ ile treylerimizi geleceğe hazırlarken, ürünlerimizi daha hareketli ve verimli bir lojistik operasyonu için akıllı hizmetler ile bütünleştiriyoruz. Böylece nakliyenin güvenli bir şekilde yapılmasını garanti altına alırken tüm önemli nakliye verilerinin de hızlı bir şekilde hazırlanmasını sağlıyoruz. Kullanıcılarımız için en yüksek standartları belirliyor ve yolculuğun daha da kârlı geçmesi için kaliteye olan bağlılığımızı yineliyoruz. Herkesi IAA Ticari Araçlar fuarındaki standımıza çağırıyorum. Akıllı taşımacılık sistemleri, geleceğin hizmetleri ve yenilik yelpazesinin tamamı ile 27. Salondaki E33 numaralı standımızda tanışacaksınız.” şeklinde konuştu.

Krone’nin IAA Ticari Araçlar fuarında tanıtacağı yeni ürün serisinin de tanıtıldığı etkinlikte, treylerlerin açık alanda gösteri sürüşleri ve tanıtım sunumları yapıldı. Krone’nin geliştirdiği teknolojilerle, daha verimli yüklemenin, daha güvenli sürüşlerin ve kârlılığın iyice artacağına vurgu yapılan tanıtım kapsamında kısa bir demeç veren Krone Grubu Pazarlama Müdürü Ingo Lübs, “Krone’nin 360 derece kullanıcı odaklı yaklaşımını hiç bırakmadığını ve kullanıcılarına her zaman en iyisini sunmak konusunda eşsiz bir deneyimi olduğunu belirtmek istiyorum. Hem buradaki etkinlikte gördüğünüz hem de IAA Ticari Araçlar fuarında tanıtacağımız yeniliklerle taşımacılık dünyasında Krone adını yine kullanıcılarımıza özel geliştirdiğimiz çözümlerle birlikte duymaya devam edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Krone, satış sonrası hizmetlerde de Avrupa’da öncü olmayı sürdürüyor. 8,5 milyon Avro yatırım yapılarak geçtiğimiz aylarda devreye alınan yeni Lojistik ve Yedek Parça merkezinin kapıları da, Krone Grubu Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ralf Faust’un ev sahipliğinde basın mensuplarına açıldı.

Basın mensuplarına hem tesisi gezdirip hem de detaylı bir sunum yapan Krone Grubu Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ralf Faust, “İstanbul, Budapeşte, Lyon, İskandinavya ve Baltık bölgesindeki önemli bölgesel Krone yedek parça merkezlerini tedarik eden bu tesisle birlikte Krone’nin tüm yedek parça dağıtım ağının kontrolü tek merkeze geçmiş oluyor. Her ay 23 binden fazla siparişi, bir gün içerisinde hazırlayıp sevk etme becerisine sahip bu tesiste sadece 40 çalışan bulunurken, Endüstri 4.0 ışığında işin büyük bölümünü robotlara teslim eden bir sistem inşa ettik.” dedi.

Gelinen çağda dijitalleşmenin gerekliliğinin altını çizen Faust, “Krone Telematik’in içerisinde çalışacak olan ‘Akıllı treyler kontrolü’ adını verdiğimiz yeni bir sistemi sizlere tanıtıyoruz. ‘Akıllı treyler kontrolü’, treylere monte edilen kamera ve sensörlerin yardımıyla zengileştirilmiş gerçeklik yöntemini kullanarak, gerçek görüntüleri sisteme aktarıyor ve  treylerin güncel durumu ile hedeflenen verimliliği kıyaslamaya olanak tanıyor. Böylece, henüz nakliye başlamadan önce kullanıcılarımız, treylerin verimliliğini ve yol güvenliğini arttırabilecek önlemleri görmüş oluyor. Filo yönetimi açısından da treylerin durumu her anlamda ölçülebilir kılınmış, aynı zamanda varsa bazı riskler öngörülerek hem zamansal hem de maddi tasarruf sağlanmış oluyor. ‘Akıllı treyler kontrolü’ ile ‘Treyler Yenilikleri 2019’ da ödül adaylarından birisi konumundayız.” dedi.

Krone’nin dijitalleşme anlamında yeniliklerini hız kesmeden sürdürdüğünü aktaran Faust, “Yine Krone Telematik’e bağlı çalışacak bir diğer yeniliğimiz ise 2022 yılında yasalarla zorunlu kılınacak olan ‘Akıllı lastik basıncı kontrolü’. Bu donanım, treyler üzerindeki her aksa monte edilen 2 adet sensör yardımıyla lastiklerin sıcaklığını ve hava basınçlarını ölçümlüyor. Verileri gerçek zamanlı olarak Krone Telematik üzerinden filo yöneticilerine aktaran donanım sayesinde Krone kullanıcıları lastik hava basınçlarında bir kayıp ya da lastiklerde aşırı ısınma problemlerine gerçek zamanlı olarak müdahale edebilir konuma geliyorlar. Aynı zamanda lastiklerin bu ölçümlenen değerlerinin verimli bir nakliye operasyonunu etkilediğini düşünürsek, ‘Akıllı lastik basıncı kontrolü’ lojistikçiler için daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük işletme maliyetlerine ulaşmak için çok faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Krone,dağıtım işine de girdi

Krone’nin şehiriçi dağıtımına yönelik geliştirdiği Start-up Rytle, ilk kez IAA'da mevcut olacak. RYTLE, kargo bisikleti MovR, hafif ticari araç ile taşınabilen BOX birbirine entegre olarak sürdürübelir ir çözüm sunuyor.

Kent lojistiğine yeni bir hareketlilik sağlayacak olan bu konsept, MovR olarak adlandırılan yenilikçi kargo bisikletleri, standart kutular ve mobil şehir merkezleri çevre dostu teslimat için sürücüler ve alıcılarla ağ kuruyor.

Cool Liner, telematik ile güçlendirildi

Krone, fuarda Cool Liner Duoplex Steel'i akıllı telematik özellikleriyle çift katlı versiyonda sunacak. Meyve, sebze, et, balık ve donmuş ürünlerin gibi gıda maddelerinin ısı kontrollü taşınmasına yönelik pazarda bulunan Cool Liner, arka rampa koruma ekipmanı ile güçlendirildi.  

Krone Telematik ile birlikte, kapasitif tank sensörü yakıt deposunun tam seviyesini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Ön duvardaki bir LED seviye göstergesi dizel beslemesinin kontrolünü tamamlıyor.

Profi Liner  hızlı yükleme boşaltma hem de açılabilir yük alanı oluşturuyor

Krone tarafından sunulan kayar perde sistemi gümrük mührü için kolay kullanım olanağı sunuyor. Uluslararası pazar için 12.000 kg yarı römork yükü ile standart 13.620 mm'lik bir uzunluğa sahiptir. Kendi ağırlığı 6,290 kg, yük 32,710 kg. Profi Liner TIR, yan duvarlar içermiyor, bu nedenle kullanımı rahat.