Iveco bugün (13 Mayıs) gerçekleştirdiği törenle Mars Logistics’e 200 adet stralis Hi-Road aracı teslim etti. 200 adetlik alımın arkasında yatan neden ise geçen yıl Mars Logistics’e denemek için verilen 5 adetlik Stralis’in göstermiş olduğu yüksek performans ve verimliliğin etkili olduğu belirtildi.

Teslimat için yapılan törene, Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, Genel Müdür Alper Bilgili ve Ali Tulgar ile Iveco Türkiye Genel Müdürü Maurizio Manera ve satışı gerçekleştiren Iveco Otomotiv Genel Müdürü Ömer Bursalıoğlu katıldı.

Maurizio Manera yaptığı konuşmada 200 adetlik bu teslimatın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek “Ancak bundan daha önemlisi Türkiye’nin en büyük lojistik firmasının iş ortağı olarak bizi seçmesi çok daha önemli” dedi. Bu anlaşmanın daha önce Mars Logistics’e verilen 5 adet Stralis’in üzerine inşa edildiğini belirten Manera, bu satış ile Stralis’in ilk yıl elde ettiği yılın kamyonu ödülü başarısının Türkiye’de de tescillendiğinin göstergesi olduğunu aktırdı.

Ömer Bursalıoğlu da satışta test için verilen Stralis’lerin performansının etkisine dikkat çekti. Iveco Stralis başarısı üzerine sorulan bir soruya ise Bursalıoğlu “Tabi Stralis’e olan ilgi bizi çok mutlu ediyor. Bu ilgide Stralis’in yenilenmesinin ve verimliliğinin etkisi büyük. Ancak bunda Iveco’nun ağır vasıtada yeni yapılanmasının da itkisi var. Bakım onarım konusunda müşterilerimize verdiğimiz hizmet kalitesi de önemli etken” diye konuştu.

Garip Sahillioğlu yeni araç alımı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak bu işbirliğinin uzun süre devam edeceğine dikkat çekerek, hem kalite yönünden hem de yakıt tüketimindeki başarısından dolayı Stralis’lerden memnun kaldıklarını anlattı.

Maras Logistic’in intermodal taşımalardaki durumu ile ilgili de konuşan Sahillioğlu, çevrece çözümleri artırmak için çalışmalarının devam ettiğini Lüksemburg Devlet Demir Yolları ile yaptıkları tren taşımalarını haftalık 6 sefere çıkaracaklarını söyledi. Almanya ve farklı bölgeler için de demiryolu taşımaları yapmayı düşündüklerini anlatan Sahillioğlu bunun için araştırmalarının sürdüğünü aktardı.