Yeni Trafic, Hollanda’nın Amsterdam şehrinde uluslararası bir organizasyonla ile tanıtıldı. Transmedya’nın da yer aldığı organizasyonda hem pazar ile ilgili bilgiler verildi hem de yükleme ve saklama kapasitesi, mobil ofis uygulamaları ve yeni nesil motor ile ilgili workshop düzenlendi.  

Renault Grubu Ticari Araç Dünya Ticari Direktörü Pascal Schmitt, dünya hafif ticari araç pazarının 2013 yılında yüzde 4’ten fazla büyüdüğünü kaydetti. 1.4 milyon satış adedi ile Avrupa’da son 15 yılın en düşük pazarının oluştuğu bilgisini veren Schmitt, Latin Amerika’nın yüzde 5, Asya’nın ise yüzde 8 büyüdüğünü söyledi.

2013’teki bu olumsuz şartlara rağmen Renault’un, hafif ticari araç pazarında büyümeyi sürdürdüğünü belirten Schmitt, 440 bin araç satışı gerçekleştirerek, yaklaşık yüzde 6’lık artış sağladıklarını vurguladı.

 

Her üç araçtan biri Renault

Renault’un 1998 yılından bu yana Avrupa hafif ticari araç lideri olduğunu belirten Schmitt, Fransa’da satılan her 3 hafif ticari araçtan birinin Renault olduğuna dikkat çekerek “Avrupa dışındaki Renault satışları yıllık satış adedimizin 1/3üne karşılık geliyor. Ayrıca Renault Grubu  en çok satış yapan ilk 10 ülkenin 5’i Avrupa dışındaki ülkeler (Brezilya, Arjantin, Türkiye, Mısır ve Fas)” dedi.

Yeni Renault Trafic, 90 litre kapasitesi ile pazarın en iyi eşya saklama kapasitesini sunuyor. Yeni Trafic pazarın en uzun yük taşıma kapasitesine sahip (L2 versiyonu: 4.15 metre).