Türkiye’nin en önemli treyler üreticilerinden Serin Treyler, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 24-27 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenen Comvex - İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda yeni ürünleriyle boy gösterdi.

Serin Treyler standında Damper Light Treyler, Havuz Damper Treyler, ADR’li Tanker Treyler, Frigorifik Treyler ve ilk kez bu fuarda tanıtımı yapılan Averaj Treyler sergilendi.   Nakliyeci Averaj’la önde Averaj Treyler, sahip olduğu Asansör Çatı Kaldırma Sistemi ile 40 cm’ye kadar yükselebiliyor. Bu sayede kullanıcılar daha fazla yükleme alanına sahip oluyorlar. Averaj kullanıcısına da +5 cm, +5 cm, +5 cm, +5 cm kademeli olarak toplamda 20 cm seyir yüksekliği sunuyor. 2 metre 90’cm’lik iç net yüksekliğe sahip olan Averaj Treyler, gabari dışı yüklerin taşınmasını da mümkün kılıyor. Nakliyecilerin mega treyler ile taşıdığı yükleri Averaj Treyler’de de taşıyabilmesi bu aracın en önemli özelliklerinden. Averaj Treyler’in beşinci teker yüksekliği 970 mm iken treylerde kullanılan lastikler 385 55 R 22,5 jantlara sahip. Gabari yüksekliği 4 metre olan Averaj Treyler TÜVTURK muayenelerinden de sorunsuz şekilde geçebiliyor.  

Nakliyecinin beklediği ürün Averaj Treyler ile ilgili olarak açıklama yapan Serin Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Recep Serin, Averaj’ın Türk nakliyecisinin bugüne kadar beklediği bir ürün olduğunu belirterek “Aracımız standart treylerin ölçüsünde ama Mega diye tabir edilen treylerin taşıdığı yükü taşıyor. Bunu da yüzde 100 patenti Serin Treyler’e ait olan Asansör Çatı Kaldırma Sistemi sayesinde sağlıyor. Aracın üst katı yükseliyor, yük rahatça treylere konuluyor ve araç yükselmiş bir şekilde seyir edebiliyor. Nakliyeci Averaj Treyler sayesinde aslında iki treyler almış gibi olacak. Hem Optima hem de Mega treyler alacak. Tabi nakliyecilerin çok fazla yakındığı, her zaman bulunamayan ve işletim maliyetleri yüksek olan midilli lastikler bu araçta kullanılmadı. Onun yerine her zaman her yerde bulunan uzun ömürlü, düşük maliyetli 385 55 R 22,5 janta sahip lastikler tercih edildi.”  

Talep patlaması olacak Ürünün testlerden başarıyla geçtiğinin altını çizen Recep Serin, nakliyecilerin ürüne yoğun ilgi gösterdiğini ve talep patlaması yaşanacağını savundu. Serin, sözlerine şöyle devam etti: “Serin Treyler krizde bile büyümesini sürdürdü. Bunun altında Serin’in müşterisine daima rekabet avantajı yaratacak çözümler sunması önemli bir faktör. Averaj’ı Türk nakliyecisine sunmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”   Dört mevsim bir treyler Serin Treyler’in fuarda sergilediği frigorifik treyler de nakliyecinin beğenisini kazandı. İtalyan panel üreticisi IFAC ile birlikte geliştirilen frigorifik araç üstün yalıtımı ve dayanıklılığı ile ön planda. “Dört mevsim bir treyler” sloganıyla müşterisinin karşısına çıkan Serin Frigorifik Treyler, 2012 yılında piyasada önemli ölçüde kendisine yer edinecek.     Serin Treyler, 26 Kasım günü saat 13.00’te müşterilerine Konya mutfağının en önemli yemeklerinden “Geleneksel Düğün Pilavı” ikram etti.   Ben bu treylere imzamı atarım Ayrıca Serin Treyler fuarda müşterilerinin treylere işlenmiş imzalarını da sergiledi. Serin müşterileri imzaları “Ben bu treylere imza atarım” yazısının altında yer aldı.