Ekonomik krizin baş gösterdiği 2008 yılında 880, sektörün yüzde 50 daraldığı 2009 yılında 975 adet satış gerçekleştiren Serin Treyler, 2010 yılında da istikrarlı büyümesini sürdürdü ve 1710 adetlik satışa imza attı. Serin Treyler, 2011 yılında yüzde 47 oranında büyümeyi hedefleyerek 2 bin 500 adetlik bir satışa imza atmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklamaya yapan Serin Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Recep Serin, “Geçen yılın ilk aylarında piyasaların olumlu sinyaller vermesiyle birlikte, biz de AR-GE başta olmak üzere makina, techizat, personel, makine parkuru yatırımlarımıza ağırlık vererek kapasitemizi üst sınırlara çıkardık. Yapmış olduğumuz bu yatırımlar sayesinde üretim adetlerimizin artmasını sağlayarak 2010 yılında, 471 adeti İhracat, 1239 adeti ise iç satış olmak üzere toplamda 1710 adetlik Treyler Satışı gerçekleştirdik. 2009 yılında gerçekleşen 975 adetlik satışın 2010 yılında 1700 adete çıkması, 2010 yılını yüzde 76‘lık ciddi bir artışla kapattığımız anlamına gelmektedir. Kazanmış olduğumuz bu haklı gururla 2011’de de emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.    

Yeni ürünlerle gelen başarı

2010 yılında artan müşteri taleplerini karşılamak için çalışmalarını hızlandıran Serin Treyler, müşterilerinin çıkarları gözeterek piyasaya sunduğu ergonomik olarak dizayn edilmiş yeni ürünlerin, piyasadan beklenilenin üzerinde bir talep görmesiyle aranılan bir marka olma özelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Konu hakkında düşüncelerini belirten Recep Serin, “Yıl içerisinde ekonomin istikrarlı bir şekilde yükselişe geçmesiyle piyasada giderek büyüyen bir taleple karşı karşıya kaldık. Bizde hem bu piyasadaki boşluğu kapatmak hem de müşterilerimizin çıkarlarını korumak adına yılın ilk aylarında piyasaya sunmuş olduğumuz kaliteli, hafif ve ekonomik ürünlerimizin üretimine ağırlık vererek birçok üründe yenilik yaptık. Bu ürünlerin başında gelen Damper Light, Damper Large, Optima Light gibi ürünlerimizin müşterilerimizden oldukça rağbet görmesi sayesinde pazar payımızı arttırarak hedeflerimize ulaşmayı başardık. Bu başarımızın adetsel olarak dağılımına bakacak olursak; 471 adet ihracat, 1239 adet iç satış gerçekleştirdik. Bu satışlarımızın 534’ ü Damper, 653’ ü Tenteli, 447’si Tanker, 54’ ü Platform, 20’ si Konteyner Taşıyıcı ve 2 adeti ise Tekstil Treyler oluşturmaktadır.  

2011 yılı hedef yüzde 47 büyüme

Her yıl olduğu gibi 2011 yılında da hedef çıtasını yükselterek devam edeceklerini belirten Recep Serin, ”Bu yılki hedefimiz geçen yıla göre yüzde 47 oranında bir artışla, iç satışta 2000 adet, ihracatta 500 adet,  toplamda ise 2 bin 500 adetlik bir satış rakamına ulaşmaktır. Bunun için gerekli olan tesis yatırımlarımızı, alt yapı ve Ar-Ge çalışmalarımızı ve de satış stratejilerimizi tamamladık. Aynı zamanda satış sonrası hizmetlerimize de aralıksız devam ediyoruz. Konya’da oluşturmuş olduğumuz merkezi servisimiz sayesinde tüm servislerimizde müşterilerimizin kaliteli ve etkili bir hizmet almasını sağlamaktayız. 2011 yılında da servislerimize yenilerini ekleyerek servis ağımızı güçlendiremeye devam edeceğiz. Ayrıca tüm müşterilerimizin istek ve dileklerini merkez birimimizde toplayarak gerekli analizlerin yapılmasını ve bu analizlere göre hizmet kalitemizin artmasını sağlamaktayız. Çünkü müşteri her zaman kendisinin yanında olan, çözüm üreten ve her türlü hizmeti alabileceği kurumlarla çalışmayı tercih ediyor. Tüm bu yapmış olduğumuz analizler gösteriyor ki 2011 yılı yine Serin’in yılı olacak.” dedi.