Schmitz Cargobull, intermodal taşımalar için geliştirilen üç yeni konteyner taşıyıcısını 24 Ocakk'ta Hamburg Limanı’nda basına tanıttı. Schmitz Cargobull, S.CF ürün yelpazesindeyer alacak yeni konteyner taşıyıcılar; S.CF Gooseneck 45‘ Euro Light, S.CF Gooseneck 45 ‘Euro ve S.CF Gooseneck 40‘ LX modeli ile adlardırılıyor. yeni ürünlerin ve işbirliğinin tanıtıldığı toplantıya Schmitz Cargobull AG Başkanı Andreas Schmitz, CSO’su Boris Billich, Türkiye Satış Müdürü Nihat Ö. Ayhan, Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, CEO’su Klaus Peter Pfeifer, CEO Vekili ve Proje Müdürü Doğan Duran, Ar-Ge Uzmanı Mehmet Çetin, Koluman Almanya CEO’su Reinhold Grösser katıldı.

Yılda bin adet konteyner taşıyıcı

Schmitz Cargobull AG Başkanı Andreas Schmitz, Koluman Otomotiv Endüstri'nin yetkin bir üretim ortağı olduğunu ve Koluman ile işbirliği yapmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Schmitz, 2021 yılına kadar yılda bin adetlik üretim yapmayı planladıklarını söyledi.

Andreas Schmitz artan konteyner trafiğine dikkat çekerek bu pazarda yer almak için üç yeni ürün geliştirdiklerini söyledi. Konteynerlerin gelecekte malların küresel taşınmasında önemli bir rol oynamaya devam edeceğinin altını çizen Schmitz,  38 milyon konteynerın şu anda dünyada dolaşımda olduğunu, Hamburg’a gelen paketlenmiş malların yüzde 98'inin konteyner yoluyla ulaştığını vurguladı.

Schmitz Cargobull, tarihinde bir ilk

Konteyner taşıyıcıların Schmitz Cargobull tarafından tasarlanıp geliştirildiğini belirten Schmitz, üretimin Koluman’ın Mersin fabrikasında gerçekleştirildiğini söyledi. Schmitz ile Koluman'ın yaptıkları işbirliğinin önemine değinen Andreas Schmitz, bunun Schmitz tarihinde bir ilk olduğunu ve bu işbirliğinin artarak devam edebileceğini sözlerine ekledi. “Yeni Zellanda, Avustralya ve Güney Afrika’da montaj fabrikalarımız var. Ancak ilk defa Schmitz’e ait olmayan bir fabrika üretim yapıyoruz” diyen Schmitz, bunun kendileri için de yeni bir deneyim olduğunu ve sonuçlarını merakla beklediğini açıkladı.

Andreas Schmitz; “Üretim süreci, müşterilerimizin bizden bekledikleri kaliteyi garanti altına almak için standartlarımızı karşılayacak şekilde tamamen yapılandırılacaktır. Müşterilerimiz orijinal Schmitz Cargobull araçlarını alacak” şeklinde konuştu.

Kilit pazarlar; Almanya, Hollanda, Belçika ve İskandinavya

CSO’su Boris Billich, ürünlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yıllık 9 bin ile 12 bin araç arasında bir pazar hacmi görüyoruz. Kilit pazarlarımız Almanya, Hollanda, Belçika ve İskandinavya'dır. Ancak, araçlar her yerde mevcut olacak. Schmitz Cargobull, yeni konteyner şasisinin araştırma ve geliştirmesini üstlenecek. Satış, konfigürasyon ve müşteri hizmetleri Schmitz Cargobull tarafından yürütülecek ”

15 bin adetlik üretim kapasitesine ulaştık

Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Schmitz Cargobull ile güvene dayalı işbirliği oluşturduklarını ve kalite standartlarının verimli bir ortaklık için mükemmel bir önkoşul oluşturduğunu söyledi. Saltık, konuşmasında Koluman Grup ile ilgili bilgiler vererek; geçtiğimiz yıl 405 milyon euroluk ciroya ulaştıklarını ve bünyelerinde 1310 çalışana sahip olduklarını söyledi. Mercedes Benz-Türk’ün yüzde 7 ortağı olduklarını belirten Saltık, Koluman Otomotiv Endüstri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Mersin’de bulunun ana fabrikamızda, 78 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 313 bin metrekarelik bir alanda üretim yapıyoruz. Bu fabrikamıza 2016 ve 2017 yılları içerisinde 60 milyon euroluk yatırım yaptık. Yıllık üretim kapasitemiz 15 bin adet ve 511 çalışanımız var. KOE çok geniş bir ürün gamına sahip. İnşaat, lojistik, savunma sanayine yönelik birçok ürün grubumuz var.”

KOE’nin ulaştığı kalite ve üretim kapasitesinden de bahseden Saltık; katoforez boyama tesisi, lazer kesim, robot kaynak gibi özellikleriyle Avrupa çapında üretim gücüne ulaştığını söyledi.