IAA Ticari Araçlar öncesi yapılan basın toplantısında şirketin son güncel bilgilerini paylaşan Andreas Schmitz, treyler piyasasındaki canlılığın sürdüğünü kaydetti. Rusya’da yaklaşık 5 bin 200,  Litvanya’da ise 4 bin 200 satış adedine ulaşarak kendi satış planlarını aştıklarını kaydeden Schmitz, "Bu trendi sürdürmek için çok çalışıyoruz ve ticari kısıtlamalar nedeniyle engellenmek istemiyoruz. Bu amaçla Adapazarı’nda 3 bin 400 kapasiteli montaj hattını da devreye aldık” dedi.  

2017/2018 mali yılında (1Nisan 2017’den 31 Mart 2018’e kadar) 61 bin adet treyler üretildiğini kaydeden Schmitz, şöyle devam etti: “Geçen yılın çok başarılı satış rakamlarının ardından üretim bir kez daha arttı. Batı ve Güney-Batı Avrupa'daki piyasalar, ekonomik toparlanmanın etkilerinden kaynaklanan ortalamanın üzerinde bir büyüme sonrasında muhtemel bir yavaşlamanın başlangıç sinyallerini gösteriyor.

Ön verilere dayanarak, şirket 2017/2018 mali yılı için yaklaşık 2,2 milyar euro ciro öngörüyor. Fiyat ayarlamalarının yapılmasına rağmen şirket, artan emtia fiyatları, malzeme maliyetleri ve enerji oranlarının bir sonucu olarak geçen yılki kar marjını muhafaza edemedi.”

Schmitz Cargobull ’un yönetim ekibinin mevcut mali yılın ivmesini artırmak için Eylül 2018’de IAA Ticari Araçlar Fuarı’nı beklediğini belirten Schmitz, fuarın temasının, Akıllı Treyler Dünyası, Telematik vasıtasıyla ürün ve süreçlerin dijitalleştirilmesine ve ayrıca treyler ve hizmetler arasındaki etkileşime odaklanma olarak planladıklarını söyledi. Andreas Schmitz “Kullanıcılar için güvenlik, konfor, verimlilik ve römork kullanılabilirliğini geliştirmeye ve müşterilerimiz için verimliliği artırmaya yardımcı olan her şeyi sürekli geliştiriyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Schmitz Cargobull gelecekteki stratejisinin önemli bir parçası olan 2017 Transporter sınıfına dahil oldu. Berlin’de üretilen bu yeni ürün serisi, Schmitz Cargobull ‘un Premium serisine mükemmel bir son dokunuş ve "son mil" kadar kaliteli ve sürdürülebilir ulaşımdır. Schmitz Cargobull V.KO Van kutu gövdesi, bir dizi standart boyutta sunuluyor ve böylece bir araç üreticisinin teknik özelliklerine mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Berlin'deki yeni üretim hattı, ve yılda 7 bin 500 Van kutu gövdesi üretecek şekilde tasarlandı.