Güvenlik ve inovasyona önem veriyoruz
 
Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Schmitz Cargobull CEO’su Andreas Schmitz, şirketin tarihçesini anlatarak nereden geldiklerini unutmadıklarını, nalbanttan treylere olan yolculukta değerlerini hiç unutmadıklarını dile getirdi. Güvenlik ve inovasyona çok önem verdiklerini belirten Schmitz, “Rusya’da Ukrayna Krizi esnasında fabrikamızı kapatmadık, Rusya’daki müşterilerinin yanında durduk. Müşterilerimiz için güvenirliliği temsil ediyoruz. Schmitz yeniliklerle de öne çıkıyor.” şeklinde konuştu.
 

Türkiye’nin doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz

2,5 milyar Euro ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan 50 binden 58 bin üniteye çıktıklarını belirten Schmitz, 4 bin 700 çalışandan 5 bin 700 e çıktığını kaydetti. Kamyon kasası üretmeye başladıklarını da dile getiren Schmitz, yatırım ve üretim ile ilgili şunları söyledi: “İspanya’da kısa sürede 3. Sıradan birinci sıraya yükseldik. Burada gördüklerimden çok gurur duydum. Bizi rakiplerinden ayıran en önemli şey üretim kalitemizdir. Doğru makineleri kullandığımızı göreceksiniz. Aynı şeyi Moskova’da yaptık. Türkiye’nin doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere baktığımızda Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğuna inanıyorum. Ticaret doğru noktadır ve yakın zamanda yakınlaştığımızı göreceğiz.
 
Türk treyler pazarı çok güçlü
Daha sonra söz alan Schmitz Cargobull CSO’su Boris Billich müşterilerin treyler operasyonlarında sadece fiyata bakmadıklarını, hafifliğe, treylerin yaşam döngüsü maliyetine, çevresel etkilere, dijitalleşmeye de baktıklarını söyledi. Schmitz Cargobull’un Türkiye’de en ucuz ürünü üretmek için bulunmadığının altını çizen Billich, “En ucuzu en iyidir perspektifinden, en güvenilir, en sağlam treyleri en iyi hizmetleri biraraya getirerek satıyoruz. Finansman, telematik, yedek parça hizmetleri sunuyoruz. Türk treyler şirketini burada kurduğumuzda, sadece treyler satmakla değil en iyi hizmeti sunmakla yola çıktık.”  
S.KO COOL frigorifik treylerin Rusya’da Yılın treyleri seçildiğini söyleyen Billich, bu başarını Türkiye pazarında kendisini göstereceğini ifade etti.  Türk pazarı çok büyük bir önem taşıyor diyen Billich Türkiye’nin treyler pazarının çok güçlü olduğunu Avrupa’nın en büyük ilk 5 Pazar arasında yer aldığını söyledi. Billich, açıklamalarına şöyle devam etti:
 

Türkiye’deki bir numaralı treyler üreticisi olacağız

“Türkiye’nin iyi bir tedarikçi tabanı var. Asya ile iyi bir konumu var. Burada üretim kararının doğru olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki ulaşım sektörü geleneksel olarak çalışıyor. Yol güvenliği, ve araç verimliliğinin son birkaç yıl içerisinde artış gösterdiğini ve göstermeye devam edeceğini düşünüyoruz. İşte biz bu gelecek için buradayız. Çok uzak olmayan bir gelecekte de Türkiye’deki bir numaralı treyler üreticisi olacağız.”
Schmitz Cargobull Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski ise 18 yıldır Schmitz Cargobull’da çalıştığını belirterek, iddialı bir plan ile yola koyulduğunu aktardı. Bir yıl gibi bir sürede fabrikayı hayata geçirdiklerini anlatan Mishevski, gelecek planlarını şöyle anlattı: “Çok ciddi olarak planlarımız var. Adapazarı’ndan Türkiye pazarı için 4 tane ürün olacak. Tenteli treyler ile başladık, frigorifik ürettik. Üretim alanımız 5 bin 500 metrekare toplam alanımız 25 bin metrekare. Bizim amacımız kendi satış ağımızın olması ve güçlü ortaklarımızın olması. Önümüzdeki yıl içerisinde büyüyüp bütün bölgeye hizmet vermek istiyoruz. 39 tane çalışanımız var. Pazara bakacak olursak, pazar payımızı yüzde 10’dan yüzde 30’a çıkarmak istiyoruz. Frigorifik pazar payını yüzde 50 yapmak istiyoruz. Damper ve açık kasada planlarımız var. 4 ürün için Türkiye pazarı 6 bin den 12 bin arasında değişiyor. Finansman ve 2. El hizmeti de vereceğiz.”
 
Neden Adapazarı?
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Schmitz Cargobull CEO’su Andreas Schmitz, yatırımı neden Adapazarı’nda yaptıklarıyla ilgili olarak “Pazarı inceledik. Müşteriler nerelerde olduğuna, ürünlerin mal akışına baktık, son derece titiz bir çalışma oldu. Bütün bunların sonucunda Adapazarı’nı seçtik”