Scania, lider bir rol üstlenerek Avrupa Birliği tarafından desteklenen, 30 partneri ve 11 ülkeyi kapsayan bu projede otonom sürüşte araç ile sürücü arasındaki etkileşimi geliştirmeyi hedefliyor.
Otonom sürüş sistemi teknolojileri, sürücülerin gözbebeklerini okuyabilecek ve vücut sıcaklığındaki değişimleri algılayabilecek. Sürücülerde yorgunluk, hastalık veya sürüş kalitesini etkileyen kızgınlık gibi güçlü duyguların etkisi tespit edilip sistem tarafından sürücüye müdahale edilebilecek.
Scania, mükemmel bir otonom sürüş sistemi için en önemli bir faktörün sürücüler olduğunu düşünüyor. Bu yeni teknolojilerle birlikte sürücü ve kamyon arasında güvenli ve verimli bir ilişki kurmayı istiyor. Geliştirilecek sistemler sayesinde sürücülerin, araçlarına güvenmesi ve ihtiyaç duydukları zamanda sistem tarafından gerekli desteğin verilmesi hedefleniyor.
Scania, şimdiye kadar yaptığı araştırmalara ek olarak ADAS&ME projesi ile otonom araçlar ve sürdürülebilir taşımacılık araştırmalarında öncü konumunu koruyor. Projenin tanıtımı, 2020’de İspanya’daki Idiada test pistinde yapılacak.