SAF-HOLLAND, dünya çapında 3 bin 200’den fazla çalışanıyla başta römorklar, kamyonlar, otobüsler için yüksek kaliteli sistem ve bileşenlerin lider üreticilerinden biri. Avrupa’da aks sistemlerinde genel pazar payı yüzde 40’ların üzerinde. Ürünlerini altı kıtada Orijinal Ekipman Üreticilerine (OEM) sunuyor. Geniş global dağıtım ağı sayesinde SAF-HOLLAND Satış Sonrası, son kullanıcılar ve servis merkezlerinin yanı sıra, Orijinal Ekipman Tedarikçilerinin (OES) servis ağlarına da yedek parça sağlıyor. 
SAF-HOLLAND Türkiye’deki fabrikasında B9 disk frenli aksların üretimini gerçekleştiriliyor. İki üç yıla kadar hedef, yıllık 35 bin adet aks üretmek. Bu doğrultuda eş zamanlı olarak satış sonrası hizmetlerini de geliştiriliyor. SAF-HOLLAND Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Öztekin Koyun, satış sonrası hizmetleri ve servisler hakkında bilgi verdi. “SAF-HOLLAND olarak müşterilerimizin içinde bulunduğu rekabetçi koşullar ve ihtiyaçları doğrultusunda kaliteden ödün vermeden, daha hafif ve bakım gideri düşük ürünler üretiyoruz. Böylece yük kapasitesini arttırırken yakıt tüketimini ve kilometre başına maliyeti azaltan çözümler sunabiliyoruz. Ürünlerimiz ile paralel olarak satış sonrası hizmetlerimizde de aynı politikada hizmet veriyoruz. Minimum bakım gerektiren ürünler üretirken servislerimizde de düşük maliyet ile en ideal bakım-onarım hizmetlerini sunmak üzere çalışıyoruz. Araçların serviste en hızlı şekilde hizmet alıp yollarına devam etmesi önceliğimiz. Bu nedenle bakım ve onarım hizmetlerini en kısa zamanda cevaplamak üzere hizmet veriyoruz” diyen Koyun, servislerde treyler şase altı hizmetleri sunduklarını söyledi. Dingil, treyler ayağı ve king pinlerin bakım-onarımları ve yedek parça teminlerinin servislerde yapılabildiğini belirten Koyun, SAF-HOLLAND’ın servis kriterlerinin olduğunu ve mevcut yetkili servisleri bu kriterlere göre belirlediklerini açıkladı. Koyun, ayrıca servislere yönelik düzenli denetim ve eğitim çalışmaları ile standartları yüksekte tutmaya özen gösterdiklerini vurguladı. 

2018 YILI SONUNA KADAR 37 SERVİS NOKTASINA ULAŞILACAK
SAF-HOLLAND’ın 30 ilde toplam 31 servisi bulunuyor. Yedek parça ana bayileri ise Trans 34, Tırsan, Artıfe. Ana bayiler sayesinde Türkiye genelindeki tüm servisler ve son kullanıcılar için en hızlı şekilde yedek parça temini yapabiliyor. 
Öztekin Koyun, 2018 yılı sonuna kadar 37 servis noktasına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek “Türkiye genelinde şase altı gurubunda müşterilerimize hizmet verebilecek ve SAF-HOLLAND global kriterlerine uygun yetkili servisleri ile iş birliği yapıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti ve satış sonrası servisimizin başarısı adına kriterlerimizi en iyi şekilde değerlendirerek servislerimizi belirliyoruz” şeklinde konuştu. 
Müşterilerinin satış sonrası hizmetlerde en çok dikkat ettikleri kriterler hakkında da açıklama yapan Koyun, şunları söyledi: “Müşterilerimizin en çok dikkat ettiği husus, servislerden en hızlı şekilde, ideal ve minimum maliyetli bakım ve onarım hizmetlerini alabilmek. Ticari araçlarda serviste geçirilen zaman önemlidir. Bu nedenle bakım hizmetlerinin hızlı yapılması, arıza varsa hızlıca tespit edilip giderilmesi gerekir. Ayrıca serviste, yeterli yedek parçanın çok çeşitlilikte bulundurulması önem taşır. Bu konuda SAF-HOLLAND yetkili servisleri oldukça donanımlıdır.” 

6 YIL VE KM SINIRSIZ GARANTİ
SAF INTRA aksların 6 yıl ve km sınırı olmaksızın garanti ile sunulduğuna dikkat çeken Koyun, bunun alanındaki en iddialı garantiye sahip akslar olduğunu vurguladı. Koyun, garanti koşullarının geçerli olması için orijinal parça kullanımı, tonaj ve hız sınırları içinde kalınmasının gerektiğini belirterek, SAF Hercules treyler ayaklarının garantisinin ise 3 yıl olduğunu açıkladı. 

400 BİN KM’DE RULMAN DEĞİŞTİRİLİYOR
Öztekin Koyun, dingilin bakım aralıkları ve standart bakım gerekliliği ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kullanım koşullarına uyulduğu takdirde rulmanların bakım gerektirmediği özel bir SAF tasarımı söz konusudur. Öyle ki 400 bin km’de hiç rulman değiştirmeyen müşterilerimizin sayısı oldukça fazla. Tabi ki kullanım koşulları, bakım-onarımda belirleyici etkendir. Müşterilerimize OFF Road kullanım yapılıyorsa 6 ay veya 75 bin km bir servise kontrole gelmelerini tavsiye ediyoruz. Bu kontrollerde porya, süspansiyon sistemleri ve aksın taşıyıcı cıvataları kontrol ediliyor. Serviste harcanan 1-1.5 saatlik kısa bir zaman sayesinde karşılaşılabilecek olası arızaların önüne geçilebiliyor ve lastik aşınmasından fren mesafesinin uzamasına kadar farklı sonuçları doğurabilecek olası sorunlar erken çözülebiliyor. Örneğin rulmandaki bir yağ kaçağı, poryonun ısınmasına sebep olur. Bu da zamanında müdahale edilmediğinde aks başının zarar görmesi ve aks sisteminin komple değişmesine neden olabilir. Bu nedenle rutin kontroller önemlidir. Dingilin uzun yıllar kullanımı için periyodik şekilde yetkili servislere gelerek bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Böylece garanti kapsamında olan konular için de sorun olmadan destek alabilirler.” 

AKILLI TELEFONLARDAN SERVİSLERE HIZLI ULAŞIM
Yurtiçi ve yurtdışı fark etmeksizin android ve IOS akıllı telefonları kullanarak SH CONNECT 7/24 Servis uygulaması ile hızlı ve kolay şekilde en yakın SAF-HOLLAND yedek parça yetkili bayi ve servisi bulunabildiğine dikkat çeken Koyun, uygulamanın farklı destekleri de mevcut olduğunu söyledi. Öte yandan müşterilerin, yurtdışında 0049 6095301247 numaralı telefondan 7/24 hizmet alabildiğini belirten Koyun, Türkiye’de tonaj sınırın aşılmasıyla ilgili müşterileri uyardı: “Maalesef Türkiye’de denetim tam yapılmadığından tonaj üstü kullanım sıkça gördüğümüz bir sıkıntı. Treyler üreticisi, aracın tonajını belirler. Normal olarak dingil başına 9 ton toplam 27 ton yapılması gerekir. Ayrıca yapılan yanlışlardan diğeri de dingillerin manuel kaldırılması. Bu da arızayı beraberinde getirmekte, porya ve fren aksamlarına arızalara neden olmaktadır. Tabi ki önerimiz kullanıcıların,  Karayolları, treyler ve aks üreticilerinin belirtiği kurallara uymaları olur. Bu sayede hem maliyet tasarrufu, hem de güvenli sürüş anlamında kazançları çok yüksek olur.