2017 yılında Adapazarı’nda yaptığı yatırımla Türkiye pazarına giriş yapan Avrupa treyler pazarının lider markası, fark yaratan ve yenilikçi çözümleriyle birçok ülkede çeşitli kategorilerde ödüller alarak sektördeki öncü konumunu güçlendiriyor. Firma, en son Moskova, Rusya’da gerçekleştirilen Comtrans 2019 ticari fuarında 16.80 m uzunluğundaki S.KO COOL frigorifik yarı-römork ürünüyle treyler/üstyapı kategorisinde “2019 yılı Rusya en iyi ticari araç” ödülünü almaya hak kazandı. Bu ödülün verilmesindeki belirleyici faktör Schmitz Cargobull’un geliştirdiği taşımacılık verimliliğini önemli ölçüde artıran teknik çözümler oldu. Geliştirilmiş izolasyon kapasitesi ve 16.80 m uzunluğa erişen tek parça FERROPLAST® panel ile Avrupa’daki ilk üretici olan Schmitz Cargobull günlük taşımacılıktaki verimliliği artırırken daha düşük yakıt tüketimi ve dolayısıyla daha az CO2 emisyonu ile çevreye de katkıda bulunuyor.

Türkiye organizasyonunda çalışanları ve müşterileri adına ağaç dikme kampanyası başlattığını duyurarak çevreye olan hassasiyetini gösteren firma çevreyi gözeten yenilikçi çözümlere de odaklanmış durumda. Haziran ayında Münih’te gerçekleşen Lojistik Taşımacılığı Fuarı’nda da Almanya’nın ticari araç dergileri VerkehrsRundschau ve TRUCKER, EcoDuo uzun HGV konsepti için “Yeşil Kamyon Gelecek İnovasyonu 2019” Ödülünü Schmitz Cargobull'a vermişti. EcoDuo konsepti ile Schmitz Cargobull, Avrupa genelinde mevcut altyapıya daha fazla yük getirmeyen ve artan taşımacılık hacimlerine rağmen CO2 emisyonlarını azaltan ve aynı zamanda ulaştırma endüstrisindeki mevcut römork ve lojistik standartlarını dikkate alan, temel karayolu ağını kullanarak noktadan noktaya ulaşım için en uygun şekilde tasarlanan bir taşımacılık konseptini sektöre sunuyor.

Yine Haziran ayı içinde Schmitz Cargobull, treyler kutu/frigorifik gövde kategorisinde “En iyi Marka 2019” ödülünü kazanmıştı. ETM ticari yayınları olan lastauto omnibus, trans aktuell ve FERNFAHRER dergilerinin okuyucularının oylaması sonucunda birinciliği almıştı.

Mavi Fil, sadece son üç ayda aldığı bu prestijli ödüllerle sektöre kattığı değerleri bir kez daha gösterirken Avrupa’daki lider üretici konumunu da güçlendiriyor.